22_03_29_erdmost_nincskep

Nyár a túlélés jegyében

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyár a túlélés jegyében

Idén is nagyon nagy az érdeklődés a sporttáborok iránt. Ezek nemcsak a már sportoló gyerekek visszaintegrálását segítik a rendszeres mozgás világába, hanem az egyesületeket is abban, hogy talpon maradjanak a több hónapos kényszerszünet után.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Van, aki azért választja, mert évek óta sportol, és szeretné a vakáció egy szeletét is a csapattársai között tölteni. Mások még csak érdeklődnek egy-egy sportág iránt, és szívesen kipróbálnák magukat a nyáron. Vagy azért jelentkeznek, mert a szomszéd srác is megy, és szemláhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgást jól érzi magát. Bármi legyen is a motiváció, a sporttáborok népszerűséget töretlen, bár idén az egyesületek azért módosításokra is kényszerültek. Az Érdi VSE például a négy turnusában csak 30-30 gyereket fogad ezen a nyáron, és lázméréssel kezdik a napot. „Olyan programokat kell kitalálnunk, hogy ne legyen szoros kontaktus a gyerekek között” – mondta lapunknak Ebedli Zoltán, az Érdi VSE utánpótlás-vezetője, akitől megtudtuk azt is, nagyon sokan jelentkeztek, az első két hét már be is telt. „Nálunk egyébként is mindig nagy az érdeklődés, hiszen sok gyerek sportol az egyesületünkben. Jelentkezhetnek külsősök is, a szabad helyek függvényében, de jellemzően 80 százalékban a sportolóink jönnek”. A napi két labdarúgóedzés mellett a gyerekek pingpongozhatnak, tollasozhatnak, van közös meccsnézés, és strandolás – rossz időben játszóház – is.

Az Érdi Torna Club (ÉTC) két tábort szervez az idén az érdligeti kempingben, a júniusira már beteltek a helyek, méghozzá elég gyorsan. „Ahogy vége lett a karanténnak, mindenki elkezdte szervezni a nyarát, láthatóan érdekli a lehetőség a szülőket. Most is 30-30 gyermeket fogadunk majd. A családoknak idén nyilatkozniuk kell, hogy a gyermek a tábor előtti két hétben nem volt beteg, és nagyon odafigyelünk a fertőtlenítésre. A kemping is plusz óvintézkedéseket tesz” – mondta lapunknak Papp Ildikó vezetőedző. A program idén is változatlan lesz, a torna mellett különféle játékok, lovaglás, kézműveskedés, és ha az idő engedi, medencézés várja a gyerekeket.

Van, ahol még nagy a bizonytalanság. Az Érdi Úszó Sport Kft. évek óta szervez nyári úszótáborokat, és idén is meghirdették a lehetőséget, a Gárdonyi tanuszodában. 22-én kezdenének, de lapzártánkkor még úgy fogalmaztak, valószínűleg elindulhatnak a vakáció második hetében.

A nyári táborok kis túlzással a túlélést jelentik a több hónap leállásra ítélt sportegyesületeknek. „Nagyon komoly nehézséget jelentett nekünk az elmúlt időszak” – mondta lapunknak Sárdi Anita, a Masters SE vezetőedzője. A Masters SE idén két turnust indít a Kőrösi iskolában, az első héten a felsősöket és a versenyzőket, a másodikon a kisebbeket várják, akár óvodásokat is. „Délelőtt és délután is táncolni fogunk, több különböző koreográfiát tanulnak meg egy hét alatt a gyerekek. Étteremben ebédelünk, vetélkedőket, játékokat szervezünk. Minden évben megyünk az Arénába úszni, ami idén sajnos várhatóan elmarad. Cserébe meglepetésekkel és ajándékokkal várjuk őket. Táborunk mindenki számára nyitott, aki szívesen kipróbálná a táncot, idén is lesznek teljesen kezdők is. Ami a jelentkezéseket illeti, vannak páran, akik nem szeretnék még elengedni a gyereket, de a többség ugyanúgy jön, mint tavaly, és vannak új érdeklődők is.”

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email