22_03_29_erdmost_nincskep

Letartóztattak egy férfit, aki volt feleségét zaklatta

22_03_29_erdmost_nincskep

Letartóztattak egy férfit, aki volt feleségét zaklatta

Tíz éve váltak el, de a bíróság úgy döntött, hogy a közös tulajdonban lévő házban maradjanak mindketten: a nő és gyermekeik a földszinten, az emeleten a férfi, akinek alkoholproblémái vannak, és többször agresszíven viselkedett a feleségével, ezért távoltartást rendeltek el, de ezt nem tartotta be.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A büntetett előéletű férfi (saját családtagjai sérelmére követett el bűncselekményeket) nem hagyott fel volt felesége zaklatásával; személyesen és telefonon rendszeresen sértegette és fenyegette a nőt, olykor családtagjait is.

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint „a gyanúsított többszörösen büntetett előéletére és erőszakos személyiségére, valamint a bűncselekmények jellegére figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb hasonló bűncselekményt követne el.

A letartóztatást indokolja az a tény is, hogy a gyanúsított lakóhelye a sértett lakóhelyével megegyezik, továbbá az ellene kiadott távoltartási végzések sem akadályozzák meg abban, hogy a sértettet zaklassa, fenyegesse. Ezek alapján tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a bizonyítást a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetné.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottat meghallgatta és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2020. július 18. napjáig.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email