22_03_29_erdmost_nincskep

Özönvíz Fejérben

22_03_29_erdmost_nincskep

Özönvíz Fejérben

Önkéntesek segítségét kérte facebook-oldalán Pázmánd polgármestere: hatalmas mennyiségű eső öntötte el délután Vértesacsát, Csákvárt, Gyúrót, Pázmándon pedig áradástól tartanak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Hatalmas mennyiségű eső öntötte el Vértesacsát és Csákvárt 15:00-kor. Gyúrón az autókat is viszi a víz. Önkéntesek indulnak hamarosan segíteni. Áradás várható a pázmándi Bágyom patak és a Pázmánd patak mentén is. Elsőként a Jókai utcai kertek, majd a Patakpart utca és a Vadász utca végén a kertek kerülnek veszélybe. A legfontosabb, hogy a víz útjába kerülő akadályok el legyenek távolítva. A Szabadság utca és a Fő utca érintett kerttulajdonosait kérjük a patakon átvezető deszkákat, kis hidakat vigyék magasabbra. Jelenleg egy traktorkerék eltávolítása a legfontosabb, amit hozott a víz. Ha beszorulnak ezek a tárgyak a Jókai utca végén lévő kis híd alá, akkor torlódik fel a lezúduló víz. Köszönöm az elmúlt hetekben segítők munkáját. A dolgos kezekre most nagy szükség van. A víz órákon belül ér a pázmándi területekre. Domak Tibor parancsnok, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd részéről készenlétben áll. Várom az önkentesek jelentkezését a 06 70 443 80 16 telefonszámon. Szervezzük a védekezést és a bajba jutott települések segítését. Tisztelettel: Virányiné Reichenbach Mónika polgármester.”

Ez a facebook-poszt kora délután jelent meg a település közösségi oldalán. Később arról adtak hírt, hogy „az  önkéntesek készenlétben vannak Pázmándon. A patakok medréből folyamatosan távolítják el a deszkákat és mindent, amit a víz hoz. Gyúróra 3 autó ment a településre, már beengedték őket. A Velencei önkéntes tűzoltókkal egyeztetve a Pázmándiak Gyúrón, a Velenceiek pedig Tabajdon segítenek”.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email