22_03_29_erdmost_nincskep

Elindult a Vírus Radar applikáció

22_03_29_erdmost_nincskep

Elindult a Vírus Radar applikáció

A hivatalos kontaktkutató applikáció észak-macedón fejlesztés, egyelőre csak Androidra lehet letölteni, és akkor működik igazán jól, ha sokan telepítik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az app Bluetooth segítségével teremt kapcsolatot az egy légtérben tartózkodók készülékeivel, és ha legalább 20 percen keresztül két méteres távolságra voltunk egy később Covid-19-pozitívnak bizonyuló személlyel, akkor erről értesítést küld a járványügyi szakembereknek. Ők pedig fel is tudják hívni az érintett felhasználókat, hiszen a regisztráció során meg kell adni a telefonszámunkat is.

A begyűjtött adatokat két hétig tárolja minden készülék. Csak akkor kerülnek át a központi adatbázisba, ha a felhasználó megnyomja az „Adatok küldése” gombot. Ezzel egyúttal azt is jelzi, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje. A gomb megnyomása után még a népegészségügyi központ is ellenőrzi az adatokat, hogy biztosan nem téves riasztásról vagy szándékos viccelődésről van szó.

A fejlesztők felhívják a figyelmet arra, hogy akkor lehet igazán eredményes a kontaktkutatás, ha folyamatosan fut a háttérben a VírusRadar.

Az applikáció erről a linkről tölthető le.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email