22_03_29_erdmost_nincskep

Szerdán dönt a kormány a korlátozások enyhítéséről

22_03_29_erdmost_nincskep

Szerdán dönt a kormány a korlátozások enyhítéséről

És szerdától csak elektronikusan lehet benyújtani a méltányossági kérelmet a személyforgalomra vonatkozó beutazási szabályok alóli felmentés iránt- mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi tájékoztatón.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kiss Róbert rendőr alezredes hangsúlyozta: a méltányossági kérelmeket kizárólag magyarul és csak elektronikusan lehet benyújtani. Az egy háztartásban élőknek elég egy dokumentumot kitölteniük, abban indokolni kell a méltányossági kérelmet, lehetőség szerint okirattal is igazolva.
A különös méltánylást érdemlő esetek között említette a részvételt magyarországi hatósági eljárásban, az üzleti tevékenységet vagy a munkavégzést a megfelelő meghívólevéllel, az egészségügyi ellátás igénybevételét beutalóval és a tanulók vizsgakötelezettségének teljesítését. Méltányolandó beutazási indokként jelölte meg tovább azt is, ha a kérelmező a magyarországi fuvarozási feladat kiindulási pontjára szeretne eljutni, valamint a közeli hozzátartozó temetésén akar részt venni.
Közlése szerint a kérelemhez – amennyiben meghatalmazott jár el – csatolni kell a meghatalmazást is. Hozzátette: az elektronikus ügyintézéshez szükséges űrlapok a rendőrség honlapján elérhetők.

Stabilan alacsonyan tartják az új fertőzöttek számát Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint. A kijelölt Szent László kórházban 12 embert lehetett levenni a lélegeztetőgépről. Visszatérhetünk arra, hogy a kijelölt intézmények látják el a fertőzötteket, és újraindul az ettől független ellátási rendszer. Jelenleg 35 fekvőbetegeket kezelő intézményben van koronavírusos beteg. Müller elmondása szerint tökéletesen szerepelt a magyar egészségügyi laboratóriumi rendszer, ami hibátlanul, megbízhatóan tudta a mintákat felmérni, és diagnosztizálni a koronavírusos eseteket.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email