22_03_29_erdmost_nincskep

Nincs nyájimmunitás Magyarországon

22_03_29_erdmost_nincskep

Nincs nyájimmunitás Magyarországon

A négy magyar orvosi egyetem által eddig elvégzett 8276 torokváladék vizsgálatból eddig mindössze 2 pozitív eredmény született, jelentette be Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a H-UNCOVER országos vizsgálat részeredményét egy online konferencián.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A négy magyar orvosegyetem folyamatosan végzi az átfertőzöttségi vizsgálathoz szükséges teszteket, eddig 8276 torokváladék-vizsgálatnak (PCR) van eredménye, ebből összesen 2 pozitív eredmény született, az első 1524 vérmintából pedig 9 embernél mutatták ki, hogy már átesett a koronavírus-fertőzésen – mondta el Merkely Béla az online konferencián.

Az eredmények statisztikailag a következőket mutatják az idősotthonokon kívül élők és a 14 éven felüliek között:

  • az aktív fertőzöttek száma 243 és 7230 között lehet,
  • 22 399 és 92 624 között lehet azok száma, akik átestek a betegségen

Vagyis Magyarországon alacsony a fertőzöttek száma, és nem lehet nyájimmunitásról beszélni, ami azt jelenti, hogy ha ősztől „második kör” jön, kevés olyan ember lesz, aki nem fertőződhet meg majd.

A felkértek hetede egyébként azt jelezte, hogy nem kívánnak részt venni a vizsgálatban, de sokakat egyáltalán nem tudtak elérni, ezres nagyságrendben.

A vizsgálatot május 1-én kezdte el a Semmelweis Egyetem vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző és a Központi Statisztikai Hivatal. Az első országos tesztelés végeredményét május végén hozzák nyilvánosságra. Várhatóan szeptemberben újabb reprezentatív vizsgálatot végeznek majd.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email