22_03_29_erdmost_nincskep

Az európai áldozatok felét idősotthonokban regisztrálták

22_03_29_erdmost_nincskep

Az európai áldozatok felét idősotthonokban regisztrálták

Az új típusú koronavírus-járvány európai halálos áldozatainak körülbelül a felét idősotthonokban regisztrálták - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) regionális igazgatója.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hans Kluge rámutatott: noha egyes európai országokban stabilizálódni vagy enyhülni látszik a helyzet, a világjárványnak még messze nincs vége. A múlt héten jelentősen nőttek a számok a kontinens keleti felén is, például Oroszországban, Ukrajnában és Törökországban – tette hozzá.

 A legtöbb halálos áldozata a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 megbetegedésnek az Egyesült Államokban van (a péntek reggeli hivatalos adatok szerint közel ötvenezer). Donald Trump elnök szerint hamarosan meglesz az új típusú koronavírus elleni oltóanyag, Mike Pence alelnök pedig a nyár végére jósolta a járvány végét.

Olaszországban jelentősen csökkent az új koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma egy nap alatt, az aktív fertőzöttek száma egy nap alatt 851-gyel mérséklődött. A halottak száma emelkedett az egy nappal korábbihoz képest. A járványgörbe lefelé ívelése ellenére az elhunytak napi száma továbbra is ingadozó, és hetek óta nem süllyed négyszáz alá.

Spanyolországban már több mint 22 ezer ember halálát okozta a járvány, a fertőzöttek száma 213 ezer, a gyógyultaké 89 ezer felett van. 

Franciaországban egy nap alatt több mint ötszázzal emelkedett a halálos áldozatok száma. Az idősotthonokból és a szociális intézményekből – ahol a járvány kezdete óta 8309-en vesztették életüket – 205 új halálesetet jelentettek az előző napi 208 után.

Nagy-Britanniában ismét csökkent az új koronavírus okozta halálozások napi száma, de még mindig nem jött el a járvány megfékezését célzó korlátozások enyhítésének ideje – közölték a hatóságok. Az egészségügyi tárca szerint az elmúlt 24 órában 616 halálesetről érkezett bejelentés. 

Belgiumban a hatóságok bejelentése szerint 908 embernél mutatták ki a fertőzést az elmúlt 24 órában, ezzel 42 797 fertőzöttet tartanak nyilván. Az új fertőzöttekről szóló napi jelentések az elmúlt három napban ezer alatti új esetről számoltak be, azt megelőzően ezer körüli volt az esetek száma, alig egy hete pedig még napi 1500 körüli volt ez a mutató.

Svédországban kétezer fölé (2021) emelkedett csütörtökön a Covid-19 betegségben elhunytak száma. A fővárosban, Stockholmban 1128 halálesetet jegyeztek fel. Országosan eddig 16 755 koronavírussal fertőzöttet azonosítottak a svéd egészségügyi hatóságok adatai szerint.
    

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email