22_03_29_erdmost_nincskep

Kézilabda: hogyan tovább? A polgármester válaszol

22_03_29_erdmost_nincskep

Kézilabda: hogyan tovább? A polgármester válaszol

Csőzik László az érdi kézilabda jövőjéről is beszélt az Érdi Televízió Párbeszéd című műsorában. Mint mondta, szeretné, ha a csapat továbbra is bent maradna az NB1-ben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ezt a problémahalmazt megörököltem – fogalmazott a városvezető, hozzátéve: nem tud mást tenni, mint új utat találni, különben az összes városi fejlesztési lehetőséget elvinné a kézilabda.

– Megpróbálunk érdi nevelésű lányokkal csinálni egy csapatot. Nyilván most átmeneti időszak következik, de az a jó hírem, hogy sikerült találni egy biztató irányt. Erről részletesen még nem tudok beszélni, pár nap türelmet kérek, és el fogjuk mondani, hogy néz majd ki Érden a kézilabda jövője. Ami a legfontosabb: továbbra is szeretnénk felnőtt női csapatot, szeretnénk az NB1-ben bent maradni. Úgy gondolom, hogy erre megvan minden reményünk. De azt is elárulom: teljesen új verzióval rukkolunk majd elő, egy gyökeresen új stratégia lesz majd, amit megismerhetnek az érdiek – mondta Csőzik László, hozzáfűzve: Érd az egyetlen az országban, amely teljes egészében közpénzből finanszírozza a klubját. A korábbi finanszírozás, a hihetetlen pénzköltés nem mehetett tovább, szponzorra pedig nem sikerült szert tennie az előző városvezetésnek sem, pedig „elég könnyű dolguk lett volna, akár Mészáros Lőrinctől kérni, akár más állami cégektől, de itt semmilyen eredményt nem tudtak felmutatni” – fogalmazott. 

Mint mondta, a helyes az, ha évi 500-700 millió helyett 100 millió forint körüli összeggel támogatják a kézilabdát.

– Még ez is rettentően sok, nincs város, amelyik ennyit adna a kézilabdasportjának. Tatabánya hatvanat ad, a Siófok ötvenet, Szegeden is hasonló összegű a finanszírozás. Amíg a horizonton nem bukkan fel egy nagy szponzor, az érdi adófizetők pénzéből ennél többet nem szabad és nem is tudunk adni. Tárgyalunk egyébként szponzorokkal, és van is remény arra, hogy lesz ilyen – mondta a polgármester, aki megemlítette azt is, hogy havonta 58 millió forintot kell átutalnia az adófizetők pénzéből az Érdi Sport Kft.-nek.

Arra a kérdésre, hogy mennyire érinti a béreket, fizetéseket az, hogy korábban befejeződött a szezon, Csőzik László elmondta: a kézilabdás lányok más csapatokba mennek át, a szerződésük június 30-áig tart.

– A bajnokságnak vége. Ők ugyan edzenek, de ennek a haszonélvezői már nem az érdiek lesznek, hanem a következő csapatuk. Itt sztárjátékosok vannak, havi másfél-kétmillió forintos, sőt, ennél is magasabb fizetéssel. Nagyon jó játékosok, természetesen, csak nem ennek a szegény városnak a közpénzéből, hanem szponzorpénzből kellett volna őket fizetni. Egyeztetés alatt áll a hátralévő három hónap munkabéreinek finanszírozása, és remélem, hogy józan kompromisszumra tudunk jutni” – hangsúlyozta a polgármester.

Az Érdi Televízió Párbeszéd című műsorát itt tekintheti meg: 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email