22_03_29_erdmost_nincskep

Április 24-ig lehet jelentkezni a Batthyány sportosztályaiba

22_03_29_erdmost_nincskep

Április 24-ig lehet jelentkezni a Batthyány sportosztályaiba

Noha a járvány miatt idén nem tudta megtartani felvételi erőpróbáját, továbbra is lehet jelentkezni a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola – tervek szerint – mindkét sportközpontú osztályába.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Batthyány Sportiskolai Általános Iskola a tervek szerint a következő tanévtől is három osztályt indítana az első évfolyamban: a normál tanrendű mellett két sportra összpontosító osztály közül az egyikben a tollaslabdázók, a birkózók és a floorballosok, a másikban pedig a kézilabdázók és labdarúgók lennének.

„Az idei évben a felvételi két ütemben zajlik, az első körben csak olyan osztályokba veszik fel a gyerekeket az iskolák, melyek valamilyen speciális kínálattal bírnak. Ezért tehettük meg mi is azt, hogy a sporttagozatos osztályunkba fogadjuk a jelentkezőket” – mondta lapunknak Kozma Zoltánné, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola igazgatója.

„Az elmúlt néhány évben azt tapasztaltuk, hogy egyre többen igénylik a sportiskolai osztályunkat. Mivel nálunk vannak egyéni és csapatsportágak, az a tervünk, hogy különválasszuk ezt a két osztályt. A mostani jelentkezések szerint pedig már majdnem két osztálynyi gyerekünk van” – tette hozzá az igazgató.

Kozma Zoltánné elmondta azt is, miután a március 23-ra tervezett felvételi erőpróbát nem tudták megtartani, de az alkalmassági felvételit mindenképp szeretnék lefolytatni, ez alapján fogják osztályba sorolni a jelentkezőket. Kifejtette, több olyan gyerek van, akik kifejezetten valamelyik, az iskolában is emelt szinten űzhető sportággal ismerkedik valamely egyesületnél.

„Ha jelzi a szülő, hogy a gyermek járt ovis focira vagy külön sportra, nyilván ők egyfajta előnyt élveznek” – mondta a Batthyány igazgatója, hangsúlyozva, az iskolában a testnevelők mindegyike egyben szakedzői képesítéssel is rendelkezik és a helyi egyesületeknél is dolgoznak.

A Batthyány sportosztályába való jelentkezés ideális esetben online, a Kréta rendszeren keresztül történik, de az igazgató elmondta, az iskola honlapján adtak meg időpontokat, amikor telefonon keresztül is tudnak jelentkezni április 24-én éjfélig.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email