22_03_29_erdmost_nincskep

Kézilabda: az MKSZ bejelentette, nincs folytatás

22_03_29_erdmost_nincskep

Kézilabda: az MKSZ bejelentette, nincs folytatás

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) bejelentette, nem fejezik be a 2019/20-as szezont, nincsenek helyezések, kiesők és feljutók sem. A nemzetközi kupákban pedig a 2018/19-es idény alapján indulási jogot szerző csapatok indulhatnak, így az ÉRD is ott lehet az Európa-liga nevet viselő új sorozatban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az MKSZ közlése szerint idén nincsenek helyezések a szövetség vagy a megyei szervezetek által kiírt bajnokságokban, valamint a Magyar Kupában és a Ligakupában sem. A döntés értelmében a 2019/2020-as szezonban tizennyolc mérkőzés után hatodik helyen álló ÉRD – a többi csapathoz hasonlóan – helyezetlenül fejezte be a szezont, ám az előző évad eredményeinek köszönhetően megkapja a nemzetközi kupaindulás jogát, amely már a megváltoztatott nevű és lebonyolítású, Európa-liga nevet viselő sorozat lesz.

“Fájdalmas, egyeseket méltánytalanul érintő döntéseket kellett meghoznia az Elnökségnek, hiszen eleve nehéz helyzetben van az egész ország és a sportvilág is – emelte ki Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke az mksz.hu-n. – Többször egyeztettünk az érdekeltekkel, folyamatos volt a párbeszéd az utóbbi hetekben, és természetesen a folytatásban sem lesz ez másként, a rendkívüli helyzetben sem szeretnénk megalapozatlan döntéseket hozni, nem mindegy, hogy mekkora az érdeksérelem, amely a sportág szereplőit éri. Ezt szerettük volna és szeretnénk minimalizálni azzal, hogy úgy tekintünk a 2019/2020-as idényre, mintha meg sem történt volna, és újrakezdenénk a szezont, amint lehet, azonos felállásban, ami a bajnoki osztályokat illeti” – jegyezte meg Nagy László.

“Minden érv a versenyek zárása mellett szólt, az Elnökség pedig egységes véleményen volt – hangsúlyozta Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója. – A célunk a bajnokság lehető legoptimálisabb újraindítása, a feladatunk pedig az, hogy a klubokon a lehető legjobban segítsünk, például a többi között a versenyeztetési költségek átvállalásával, értjük ezalatt a nevezési és átigazolási díjakat, a játékvezetői és versenybírói költségeket, játékengedélyeket, és a sportért felelős államtitkárság kezelésében lévő sportági forrásokat is igyekszünk minél hatékonyabban a klubok számára elérhetővé tenni. A cél egyértelműen az, hogy segítsünk a kluboknak, hogy minimális legyen a sportág kára” – olvasható Novák András nyilatkozata az MKSZ honlapján.

“Az Elnökség tisztában van vele, a jelenlegi helyzetnek mindenki áldozata, ráadásul napról-napra változik az életünk. Az MKSZ legfőbb feladata most az, hogy segítsen a sportág szereplőinek, hiszen nem kérdés, mindenki nehéz helyzetbe került. Olyanba, amelyben továbbra is fő célunk a női válogatott olimpiai részvétele, ám az elmúlt és az elkövetkező hetek történései és döntései sokkal messzebbre mutatnak, az olimpia helyett a napi gondok kerültek előtérbe” – mondta el Pálinger Katalin alelnök.

A szövetség honlapján beszámolt arról is, változhat a 2020/2021-es versenynaptár is. Rupp István, az MKSZ versenyigazgatója elmondta, a 2020/2021-es szezon versenykiírását még nem tudják elfogadni és közzétenni, hiszen nem tudni a bajnoki rajt és fordulók időpontjait. Kifejtette, előbbit befolyásolja a koronavírus-járvány, míg az összes forduló dőpontja függ a nemzetközi versenynaptártóll is. “Nem tudjuk még, mi lesz az elmaradt válogatott- és európai kupamérkőzésekkel, milyen versenyek, selejtezők csúsznak át a 2020/21-es idényre. Ezek ismerete nélkül egyelőre nem lehet felelős döntést hozni a jövő évi hazai versenynaptárról.” – mondta Rupp István.

“A jelenlegi, korábban soha nem látott szituációban szorosan összefügg egymással a magyarországi és a nemzetközi helyzet, hiszen minden ország kézilabdázása és a nemzetközi szervezetek is hasonló problémákkal küzdenek” – mondta el Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára. “Az Európai Kézilabda Szövetség kész tervet dolgozott ki a folytatásra, amely nagyban befolyásolja a magyar kézilabdát, válogatottjainkat és európai kupaszereplő csapatainkat, ám az EHF tervében olyan határidőket is megszabott, amely lehetővé teszik a mérkőzések további halasztását. Kiszámíthatatlan, mit hoz a jövő. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot nemzetközi partnereinkkel és a klubokkal is, hiszen egyre valószínűtlenebb, hogy júniusban nem kerülhet sor az EHF égisze alatt tervezett találkozókra.” – tette hozzá Horváth Gabriella.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email