22_03_29_erdmost_nincskep

Érettségi csak írásban?

22_03_29_erdmost_nincskep

Érettségi csak írásban?

Idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg az oktatási akciócsoport javaslata szerint - mondta csütörtökön a köznevelési államtitkár. Közölte: a javaslatokról várhatóan a jövő szerdai kormányülésen döntenek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Maruzsa Zoltán hangsúlyozta: az érettségit úgy kell megszervezni, hogy a köznevelési standardokon túl megfeleljen a járványügyi helyzetnek, az emberek biztonsági elvárásainak és a felsőoktatási felvételi korrekt lebonyolíthatóságának is. Ismertette: ezért szóbeli és gyakorlati vizsgákat a javaslat alapján nem tartanának, csak írásbeliket szerveznének, amivel felére csökkenthető a vizsgaesemények száma, és 14 nap alatt valamennyi lebonyolítható lenne.

Az akciócsoport javaslata alapján a vizsgákat májusban és júniusban rendeznék meg a járványügyi helyzet függvényében, jelenleg azzal számolnak, hogy május 4-én kezdődnének a vizsgák – közölte Maruzsa Zoltán, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a javaslatokról várhatóan a jövő szerdai kormányülésen dönt a kabinet – írja az MTI.

Az államtitkár elmondta azt is: akik nem jelentkeznek felsőfokú oktatási intézménybe, azoknak nem lesz kötelező az érettségi vizsga, így összesen 73 ezer diákkal számolnak. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email