22_03_29_erdmost_nincskep

NAV: SMS-ben is kérhető az szja-bevallástervezet postázása

22_03_29_erdmost_nincskep

NAV: SMS-ben is kérhető az szja-bevallástervezet postázása

Még egy hétig, április 15-ig igényelhetik SMS-ben is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) személyi jövedelem-adó bevallási tervezetének postázását azok, akik nem rendelkeznek ügyfélkapuval - közölte a NAV.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal idén is auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikusan elkészítette azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésre kötelezett magánszemély, vagy egyéni vállalkozó.  A

A tervezeteket a NAV korábban elektronikus formában elérhetővé tette, tehát az ügyfélkapus, e-személyi igazolvánnyal vagy telefonos azonosítással történő belépést követően szerkeszthetőek, jóváhagyhatók.

Az ügyfélkapuval nem rendelkezők kérhetik az adóbevallási tervezet postázását, melyet április 15-ig hosszabbítottak meg. A tervezeteket a NAV tértivevényesen küldi el a postán igénylőknek.

A postázási kérelemhez elég elküldeni SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámra az “SZJA” szó mellett adóazonosítójelünket, születési dátumunkat, de a kérelem elérhető a NAV honlapján, levélben vagy formanyomtatványon (BEVTERVK), telefonon a 1819-es hívószámon, vagy a 06-80/202-122-es telefonszámon előzetes regisztráció után.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye emlékeztet arra is, hogy az szja 1+1 százalékának felajánlásáról – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni május 20-ig.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email