22_03_29_erdmost_nincskep

Megérteni, elfogadni, segíteni

22_03_29_erdmost_nincskep

Megérteni, elfogadni, segíteni

Április 2-a az autizmus világnapja. Zádori Henrietta, a Szikra Tehetséggondozó alapítója egy kihívást indított ennek apropóján. Öltözzünk kékbe, készítsünk fotót vagy videót magunkról, esetleg üzenetben mondjuk el, írjuk le, miért fontos az elfogadás és osszuk meg ezt a Szikra közösségi oldalán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

AUTIZMUS….Ez a szó kísért minket jó pár éve. Megbújik a sarkokban. Ráül a fiam vállára. Egy váratlan pillanatban elkapja és viszi magával. Van, hogy napokig elveszi a fiam, majd hosszú hónapokig settenkedik körülötte, átfut rajta. Mi csak nézzük, nincs rá egy pajzs, amivel meg tudnám védeni. Ez a démon kiválasztotta Őt és nem hagyja menekülni. Alathttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgos, vannak hetek, mikor éjszaka támad, és nem hagyja őt aludni. És van, hogy belemászik a fejébe és irányítja őt. Gyönyörű szemét élesíti, fülében a hallást fehér-hallásra változtatja, hogy ne legyen nyugta, kínzó-fájdalmas érzés legyen neki egy ajtónyikorgás,a kutyaugatás égjen bele az agyába. Ha gyerekek közé megyünk, egyszerűen belemászik, és nem hagyja őt gondolkodni, agyát lehttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgpítja és támadásra uszít. A házra is láthatatlan lakatot rakott. Megbélyegzett ház lett, ahova idegen nem lép be. A társadalmat már megmérgezte. Furcsa tekintetek, lenéző arcok, kirekesztő mozzanatok. És a zárt házban ott egy család. Gyönyörű, hatalmas tudású, érdekes érdeklődésű gyerek. Aki nem kíván mást, csak hogy szeressék őt. Elfogadják. Az a cél, hogy kikerüljünk az elátkozott, lezárt házból. Az a cél, hogy levegyük a társadalomról a szürke ködfátylat. Az a cél, hogy ha nem hagyja el a fiam, akkor megtanuljunk együtt élni vele, hátha akkor lenyugszik és talán még jóbarátok is leszünk. Hosszú az út, de szembeszállunk, mert szeretjük egymást és nem hagyjuk,hogy kitaszítson minket. Az elfogadás és a szeretet győzni fog. Nem adjuk a fiúnkat!

/részlet Zádori Henrietta írásából/

A Ragyogj kéken! kihíváshoz az esemény Facebook oldalán lehet csatlakozni április 2-án. 

A jövő heti Érdi Újságban is olvashatnak egy riportot majd a témában, illetve a múlt heti Köztünk marad című rádiós magazinban több, autista gyermeket nevelő szülő is megszólalt. Az adást itt tudja visszahallgatni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email