22_03_29_erdmost_nincskep

Antanténusz Karanténusz

22_03_29_erdmost_nincskep

Antanténusz Karanténusz

A kényszerű szobafogságban sem maradunk kultúra nélkül. Tucatnyi színházi előadás, komoly- és könnyűzenei koncert, e-könyv, gyerekprogram ingyenesen elérhető a neten. Ezek közül ajánlunk néhányat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Könyvmolyoknak kész Kánaán a Petőfi Irodalmi Múzeum Digitális Irodalmi Akadémiája, ahol száz író és költő teljes életművében merülhetünk el Ágh Istvántól kezdve Esterházy Péteren, Nádas Péteren és Spiró Györgyön át Zelk Zoltánig. https://pim.hu/hu/dia

A YouTube-on kicsiknek a Pagony Mesecsatornáját ajánljuk.

Ugyanezen a videómegosztón Schneider Jankó bábművész Antanténusz Karanténusz címmel kezdett meseolvasásba. Minden délután 14.00 órától, az otthoni iskola szünetében René Goscinny: A kis Nicolas című könyvéből olvas fel.

Számos színész csatlakozott a Művészek az Otthoni Oktatásért mozgalomhoz. Ők YouTube-videókon olvassák fel a kötelező irodalmi műveket általános iskola alsó tagozattól egészen a 12. osztályig.

A Vaskakas bábszínház vasárnaponként egy-egy előadását közvetíti felvételről saját Youtube-csatornáján, a Mesebolt művészei mindennap mesékkel várják az érdeklődőket, a Kolibri Színház művészei pedig MobilMeséket olvasnak fel ugyanitt.

Régi magyar tévéfilmeket, sorozatokat, kabarékat nézne? Az M3 internetes oldalán ezt is megteheti.

Nemzeti Filmarchívum oldalán a magyar filmtörténet 90 klasszikusa vált ingyenesen elérhetővé, köztük irodalmi, történelmi, gyermek- és ifjúsági filmekkel – a cél szerint elsősorban azért, hogy segítsék a gyerekek távoktatását.

Egy hónapig ingyen elérhetők a MÜPA irodalmi és koncertfelvételei az intézmény honlapján. Előbbiek között például Csukás Istvánnal és Vámos Miklóssal készült beszélgetéseket, utóbbiak között pedig a klasszikusoktól kezdve a jazzen át a popig számos koncertet hallgathatunk meg.

Mindennapi klasszikuszene-adagunkat is megkaphatjuk most ingyen a neten. A Budapesti Fesztiválzenekar napról napra 19:45-kor jelentkezik Facebook csatornáján Karanténkoncertekkel – amíg csak lehet.

A New York-i Metropolitan Opera weboldalán ingyen mehetünk operába, és a Berlini Filharmonikusok koncertjeit is grátisz hallgathatjuk a honlapjukon.

A képzőművészettől sem kell ideiglenesen búcsút vennünk. Virtuális túrára hív mindenkit a Budapesti Történeti Múzeum – Aquincum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Műcsarnok is. A Ludwig Múzeum legutóbbi kiállítása, a The Dead Web – The End is megtekinthető a honlapján.

A világhírű külföldi múzeumok közül a Louvre-ban igazi kalandos, interaktív virtuális túrára indulhatunk a múzeum huszonegy termén át. A francia impresszionista művekért a Musée d’Orsay, az olasz reneszánsz alkotásokért az Uffizi Képtár, az absztrakt alkotásokért pedig a New Yorki Guggenheim Múzeum Google Arts & Culture virtuális kiállításait érdemes felkeresnünk. Végül a Secret Annex Online-on Anne Frank szobájába kukucskálhatunk be, és ismerhetjük meg a tárgyakon keresztül a lány történetét. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email