22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a Fehérvárral zár és hangol az EHF-Kupára az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a Fehérvárral zár és hangol az EHF-Kupára az ÉRD

December 29-én, 15.45-től lép pályára hazai környezetben, az ÉRD Arénában az ÉRD női kézilabda csapata a K&H női liga 11. fordulójában az Alba Fehérvár KC ellen. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Szabó Edina együttese legutóbb november 15-én lépett pályára tétmérkőzésen, amikor az orosz Kuban Krasznodar elleni 30-25-ös vereség ellenére Janurik Kingáék bejutottak az EHF-Kupa csoportkörébe – melyre már javában készülhetnek, hiszen január 4-én a dán Odensét látják vendégül ugyancsak a Velencei úti létesítményben.

Tóth Gabrielláék azonban a majd’ másfél hónapos “pihenőidőszakban” sem álltak le, hiszen az ÉRD-ből öt játékos is pályára lépett a Japánban rendezett világbajnokságon. Ezzel szemben Deli Rita szinte teljes kerettel folytathatta a munkát, ilyen hosszú idő alatt pedig rendezni lehetett a sorokat az igencsak hullámzóan teljesítő fehérvári együttesnél, hiszen négy-négy győzelemmel és vereséggel, valamint egy döntetlennel áll a hetedik helyen. A csapat teljesítményének hullámzását pedig mutatja, hogy a Győrtől csupán hat góllal, 28-22-re kapott ki otthon, amely viszont októberben Siófokon, megsemmisítő 40-15-ös pofonba szaladt bele. Emellett a sereghajtó Szent Istvánnal is megszenvedtek otthon, míg a Szombathelyi KKA otthonában, Répcelakon csak egy 29-29-es döntetlenre futotta.

Az ÉRD jó szezont fut a bajnokságban, hiszen az FTC-től és a Győrtől elszenvedett vereségek mellett csupán a DVSC győzte le Kiss Nikolettéket, amely akkor ugyan kisebb meglepetésnek tűnt, ám utólag látható, hogy a Köstner Vilmos által irányított hajdúságiak is jó úton járnak a nemzetközi kupában való indulás kiharcolásáért.

Az ÉRD szinte a kötelező hazai győzelem reményében lép pályára az Alba ellen, amely még nem tudott ponttal távozni az ÉRD Arénából, s egy hazai sikerrel Szabó Edina együttese a harmadik, de akár a második helyre is felkapaszkodhat, hiszen a Siófok az MTK-hoz látogat, míg a második helyezett FTC az éllovas Győrrel vív csúcsrangadót a Népligetben.

– Ezen a mérkőzésen is a védekezésből fogunk kiindulni. Szeretnénk majd gyors gólokat lőni, és egy biztos győzelemmel zárni az évet! Hosszú idő után újra együtt a csapat és nagyon fontos lesz, hogy minél gyorsabban össze tudjuk rakni a támadást és a védekezést is, hiszen utoljára novemberben játszottunk közösen tétmeccset. Mindent meg fogunk tenni, hogy sikeres legyen a felkészülés! – fogalmazott a handballerd.hu-nak az ÉRD válogatott jobbátlövője, Kiss Nikolett az Alba FKC elleni mérkőzéssel kapcsolatban.

A december 29-én, 15.45-től kezdődő ÉRD-Alba Fehérvár KC mérkőzést a Bócz László és Wiedemann Viktor vezeti. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!

K&H női kézilabda liga, 11. forduló
12.29., 15.45.:
ÉRD-Alba Fehérvár KC (tv: M4 Sport)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email