22_03_29_erdmost_nincskep

Hulladékcsökkentési Hét a legkisebbeknél

22_03_29_erdmost_nincskep

Hulladékcsökkentési Hét a legkisebbeknél

November 16-24-e között került megrendezésre az Európai Hulladékcsökkentési Hét. Az idei év szlogenje: „Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemetet!” A programhoz a Pumukli óvoda is csatlakozott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Ötödik éve rendezünk hulladékcsökkentési hetet az óvodában, változatos, a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt szóló programokkal. 18-án maradék anyagokból varrtak lelkes anyukák és nagymamák speciális uzsonnás szalvétát; ezt azért találtuk ki, mert nagyon sok iskolába menő gyermekünk van.  Ők így nemcsak az emléket, azaz a szalvétát, hanem a környezettudatos szemléletmódot is magukkal viszik majd az iskolába. Emellett a heti foglalkozásaink is a hulladék-újrahasznosítás köré épültek – mondta lapunknak Köhler Dolli Felícia óvónő, a projekthét szervezője.

A programok az immár hagyományos családi hulladékcsökkentési délutánnal fejeződtek be 21-én: a szülők és az óvó nénik együtt játszottak a gyerekekkel, méghozzá csupa maradékból, hulladékból készített játékkal. Így a szülők elleshettek apró praktikákat, és a gyerekek fantáziája is fejlődött.  

Az egyik szobában a családok tojástartóból készítettek rénszarvast, kupakból halacskát, a másik szobában pedig hulladékból készített építő-, mozgásos és logikai játékokkal szórakozhattak a gyerekek. Plakátpályázatot is kiírt az óvoda erre a hétre, a témája az otthoni hulladékcsökkentés volt.

A Pumukli óvoda fennállása óta pályázik az Európai Hulladékcsökkentési Héten lebonyolított akcióival az Európai Hulladékcsökkentési Díjra, amit egy ízben sikerült is elnyernie. Idén is pályáznak, de a fő cél természetesen nem a nemzetközi elismerés, hanem a környezettudatosság erősítése a gyerekekben és családjukban; mint Köhler Dolli Felícia elmondta, a gyerekek nagyon könnyen bevonhatók ezekbe a programokba, fogékonyak, érdeklődők, és láthatóan környezettudatosabbak – már a legkisebbeknek sem kell magyarázni, mi a szelektív hulladékgyűjtés.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email