22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: Dragonya Dávid magyar bajnoki bronzérmes

22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: Dragonya Dávid magyar bajnoki bronzérmes

Harmadik helyen végzett az ifjúságiak országos bajnokságán az Érdi Box Klub 75 kilogrammos ökölvívója, Dragonya Dávid.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Madárfészek Ökölvívó Akadémia adott otthont a 2019-es év magyar bajnokságának az ifjúsági korúaknál. A viadalon az ÉBK-t Dragonya Dávid képviselte.

A 75 kilogrammos súlycsoportban induló Dragonya első mérkőzésén a Városgazda öklözőjével, Strenner Marcellel találkozott, aki ellen egyhangú pontozással győzött, s jutott tovább az elődöntőbe.

A legjobb négy között azonban nem volt egyszerű dolga, hiszen a szikszói Mester Somával kellett farkasszemet néznie, aktuális ellenfelével azonban nem bírt, s a súlycsoport győztesétől elszenvedett vereséget követően a dobogó legalsó fokára állhatott.

– Dávid kihozta a maximumot magából. Ez egy nagyon erős súlycsoport volt. Úgy gondolom, hogy öt-hat olyan ökölvívó is van ebben a súlycsoportban, akinek nagy esélye volt, hogy dobogóra állhasson, tehát, ez egy nagyon szép eredmény és olyan rutinos ökölvívókat szorított maga mögé, akiknek szintén ott lenne a helye a dobogón – kezdte Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője. – Első mérkőzésén egyhangú pontozással emelték fel a kezét a magasba, a döntőbe jutásért azonban egy nagyon rutinos ellenféllel bokszolt, ahol akkora volt az ellenfél fölénye, hogy úgy láttam, nincs értelme folytatni. Dávid nem számít ebben a mezőnyben annyira tapasztaltnak, de ebben a mezőnyben ez egy nagyon szép teljesítmény volt a részéről – összegzett Dobrádi Zsolt, aki elmondta, versenyzője felkészülését betegség hátráltatta, így lehetett volna jobb állapotban is, ennek ellenére a formaidőzítés is megfelelően alakult, de megmutatkozott az is, hogy nincs százszázalékos állapotban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email