22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: nagyot küzdött, de nem bírt a Diósgyőrrel az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: nagyot küzdött, de nem bírt a Diósgyőrrel az Érdi VSE

Hiába a fegyelmezett, rendkívül koncentrált játék, 1–0-ra kikapott hazai pályán az élvonalbeli DVTK-tól az Érdi VSE a Magyar Kupa főtábláján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Jóval a kezdőrúgás előtt szép számmal gyülekeztek a nézők, sportbarátok az Ercsi úti Sporttelepen, hiszen a Magyar Kupa főtábláján, a legjobb 64 közé jutásért az első osztályú DVTK-t fogadták Kertész Ferencék. A mérkőzés kezdőrúgását Érd polgármestere, T. Mészáros András végezte el.

Szinte a lehető legerősebb kezdő tizenegyét nevezte az Érdi VSE elleni mérkőzésre a Diósgyőri VTK elmúlt hetekben kinevezett új szakvezetője, Feczkó Tamás, míg az érdiektől Limperger Zsolt korábbi eltiltás miatt nem számíthatott Májer Gergőre az élvonalbeli rivális ellen – helyét Pál Szabolcs vette át a jobbhátvéd pozíciójában.

Nem kezdte megilletődötten a mérkőzést a házigazda, ugyan az első öt percben a vendégeknél volt többet a labda, ám az érdiek bátor játékkal kétszer is eljutottak a DVTK kapujáig.

Bő tíz perc után megszületett a mérkőzés első kaput eltaláló lövése, amikor a miskolciak egy baloldali akciót követően Rui Pedro révén vették célba az érdi kaput, de Kertész Ferenc könnyedén védeni tudott. Nem sokkal később egy baloldali szabadrúgás után Dusan Brkovics lőtt kapura, de az érdiek csapatkapitánya ezúttal is résen volt.

A 18. percben újabb Kertész-bravúrra volt szükség Prosser lövésénél, s ugyan az érdiek is vezettek támadásokat, ám jóval nehezebben jutottak lövésig. Vagy ha mégis – mint történt Melczer Vilmos esetében – a kísérlet célt tévesztett.

Szűk félóra játékot követően egy baloldali szabadrúgást Koós Gábor ugyan remekül emelt középre a társaknak, ám a kimozduló Braniszlav Danilovics öklözött, majd a DVTK védői szögletre mentettek, amely veszélytelennek bizonyult. Néhány perccel később a vendégek eladott labdáját Mojzer György szerezte meg nem messze a félpályától, s ugyan jól vette észre, hogy a diósgyőri kapus kint áll a kapujából, ám az érdi csatár lövését végül összeszedte Danilovics.

A szünetig nem forogtak veszélyben a kapuk, így gól nélküli döntetlennel fordultak a csapatok.

A második játékrészben az első nagy helyzetre kilenc percet kellett várni, amikor Sesztakov jobboldali beadását Rui Pedro fejelte kapura, de Kertész nagyot nyújtózva hárított.

Az érdiek hiába zártak remekül, hiába küzdöttek, a 71. percben megszerezte a vezetést a Diósgyőr, amikor Florent Hasani az érdi védők vonalából kilépve kapott remek kiugratást, majd Kertész mellett passzolt a kapuba (0–1).

A hajrában ugyan tovább hajtottak és tartották fegyelmezett játékukat az érdiek, nem tudták hosszabbításra menteni a találkozót, a DVTK egy góllal jobbnak bizonyult, azonban a mostani teljesítményre a bajnokságban bőven lehet alapozni.

– Az érdi öltöző egyik fő erőssége, hogy fegyelmezett és próbálnak futballozni. Azt kértem tőlük, hogy próbáljanak játszani, ne azt nézzék, hogy NB I-es csapattal játszanak, hanem azt játszuk, amit az NB III-ban is. Ez hellyel-közzel sikerült, nem úgy, mint az NB III-ban, de nem szabad elfelejteni, hogy a Diósgyőr első kerettel jött. Bíztunk benne, hogy elkezdenek rotálni, de ez nem történt meg. Ha rotálnak, akkor akár tovább is juthattunk volna – fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Gratulálok Limperger Zsoltnak és csapatának, mert nagyon szervezett és jól védekező csapatot ismertem meg bennük. Az első húsz percben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, hiszen Hasani ziccerben vezethette a kapusra a labdát. Ami biztos, hogy annak örülünk, hogy a továbbjutás nem forgott veszélyben, még ha az eredmény nem is ezt mutatja, de ki kell hangsúlyozni, hogy egy nagyon jó Érd ellen játszottunk – értékelt a DVTK nemrég kinevezett szakvezetője, Feczkó Tamás.

– Az eredménnyel mindenképp elégedettek lehetünk, nem szégyen kikapni egy NB I-es csapattól egy góllal, az első félidőben tökéletesen ült, amit elterveztünk. A második félidőben egy kicsit elfáradtunk az utolsó huszonöt percre. Egy hiba sajnos megpecsételte a sorsunkat, de semmi szégyenkeznivalónk nincs, mert a Diósgyőrtől itthon egy góllal kikapni jó eredménynek számít – értékelt az Érdi VSE csapatkapitánya, Kertész Ferenc.

Az Érdi VSE legközelebb az NB III Nyugati csoportjának nyolcadik fordulójában, szeptember 29-én, 11 órakor a Puskás Akadémia FC II vendégeként lép pályára.

Magyar Kupa, 6. forduló, a legjobb 64 közé jutásért
Érdi VSE–DVTK 0–1 (0–0)
Érd, 500 néző. V: Horváth T. (Huszár, Tinnyei)
Érdi VSE: Kertész F. – Pál Sz., Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Koós (Pintér N.., 83. p.), Kónya B., Melczer – Kollega, Mojzer (Kalmár, 75. p.), Gera D.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
DVTK: Danilovics – Polgár, Brkovics, Karan, Tamás M. – Márkvárt, Iszlai – Sesztakov (Ivanovszki, 65. p.), Rui Pedro (Szabó Bence, 75. p.), Prosser – Hasani (Zsolnai, 83. p.)
Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gól: Hasani (71. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email