22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: erőpróbával kezd az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: erőpróbával kezd az ÉRD

Rangadóval kezdi meg szereplését a K&H női kézilabda liga 2019/2020-as kiírásában az ÉRD, amely augusztus 31-én, 17.15-től az FTC-Rail Cargo Hungariát látja vendégül az ÉRD Arénában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mennyire lehet kiindulni az előző évek eredményeiből? Mennyire lehet kiindulni a múlt heti edzőmeccsből?

Fontos kérdések ezek a szezonnyitó előtt, hiszen az ÉRD és az FTC kerete sem változott jelentősen az elmúlt évhez képest. Szabó Edina csapatába három plusz kettő játékos érkezett, hiszen Krpez-Slezák Katarinát Alexandra do Nascimento pótolja, mellette Bízik Réka és Termány Rita is érkezett, valamint a serdülő csapattól felkerült Kiss Dorottya Zsófia és Csáki Lilla is.

A fővárosiaknál sem volt sok változás, csupán a norvég irányítót, Emilie Christensent igazolták, ám Elek Gábor bízik benne, hogy a szezon során Szekeres Klára és Szucsánszki Zita is visszatér, azaz védekezésben és támadásban is erősödhet az FTC.

A múlt heti edzőmeccsen mindkét oldalon voltak remek teljesítmények egyéni és csapatszinten is, hiszen a 29–29-es döntetlennel véget érő mérkőzés első harminc percében az ÉRD, a másodikban az FTC játszott kiválóan.

Azonban már a mérkőzés után Elek Gábor is hangsúlyozta, hogy messzemenő következtetéseket nem szabad levonni a bajnokira vonatkozóan, hiszen ilyen esetben az edzők sem úgy játsszák ki kártyáikat, mint ahogy téthelyzetben tennék.

Az viszont biztos, hogy Janurik Kingáék jókora önbizalmat szerezhettek a döntetlennel is, s láthatták, ők is képesek „lemosni” a közvetlen riválist a pályáról – amit mutat a múlt heti edzőmeccs első félideje.

A felek az NB I-ben és a nemzetközi porondon eddig huszonegy alkalommal csaptak össze, melyek közül az ÉRD kétszer, az FTC tizenkilencszer örülhetett győzelemnek.

Hogy összejön-e a hőn áhított érdi győzelem, az szombaton 17.15-től kiderül. Annyi viszont leszögezhető, egy bravúros hazai siker akár az egész szezont befolyásolhatja, az ÉRD pedig óriási önbizalommal várhatná a következő ellenfeleket.

Az augusztus 31-én, 17.15-kor az ÉRD Arénában kezdődő mérkőzést Andorka Miklós és Hucker Róbert vezeti. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!

K&H női kézilabda liga, 1. forduló
08.31., 17.15:
ÉRD–FTC-Rail Cargo Hungaria
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email