22_03_29_erdmost_nincskep

ÉNFeszt: Mini gyereknap a múzeumkertben

22_03_29_erdmost_nincskep

ÉNFeszt: Mini gyereknap a múzeumkertben

Koncertek, bemutatók, ugrálóvár, kerti játékok, kézműves sarok várja a gyerekeket tíz órától délután háromig az Érdi Napok nyitófesztiválján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nincs is jobb levezető az első iskolai hét után, mint az a mini gyereknap, amit a Szepes Gyula Művelődési Központ szervez a múzeumkertben. A kicsiktől a tinikig mindenki találhat magának szórakozást: csúszdás légvár, bungee óriástrambulin, mászófal, biciklis játékok (léghoki, vurlicer, labirintus, tennis bike, öko ugrálóvár, szelektív daru), kézműves sarok, kitűzőkészítés várja a gyerekeket, A környezettudatosság is szerepet kap a rendezvényen: a gyerekek kipróbálhatják a mesés ökolabirintust is. 

A kocsiszínben – ahogy ez már hagyomány – fellépők váltják egymást: tíz órakor Kovácsovics Fruzsina lép színpadra, akit régi ismerősként üdvözölhetnek az érdiek. „A koncerteken derűs, ismeretterjesztéssel átszőtt, interaktív utazásra hívom a gyerekeket és a gyereklelkű felnőtteket – ’rákapcsolódni’ az apró örömforrásokra, jól érezni magunkat és közben gyerekszemmel szemlélni a világot. A nézőtér játszótérré változik, van együttmondókázás, együtténeklés, megtaníhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg a pingvintáncot, sőt azt is, hogy mi mindenre jó a Hepperedeppe-heppendre varázsige” – írja honlapján Fruzsina.

Fél tizenkettőtől a Belvárosi Betyárok koncertezik az érdi gyerekeknek. „Egy születésnapra írt dal – ezzel indult a történetünk. Többek között ez a dal tett három éve folyamatosan utazó zenekarrá minket. Eközben találtuk meg saját hangunkat, ahogy a gyerekekhez szólunk a dalokon keresztül és a szülőkhöz a gyerekeken keresztül. Zenészek vagyunk, pontosan tudjuk, milyen nagy hatással van a zene és a dalok az emberekre, a gyerekekre ez különösen igaz. Tiszta lappal, tiszta füllel, tiszta lélekkel fogadják be és fogadják el, amit a felnőttektől hallanak, így a koncertek izgalmas varázsán, a dalok humorán túl próbálunk felelősen is közlekedni az ő világukban és nem térünk ki a kérdéseik elől sem” – írja a két betyár.

Tizenhárom órától a százhalombattai Metronóm Dobiskola tart bemutatót – velük korábban is találkozhatott már az érdi közönség. „Igyekszünk szórakoztatni, és egyben bemutatni és népszerűsíteni ezt a nagyszerű hangszert. A dobbemutatóink számos rendezvényen (motoros találkozón, falu,- és városi napokon, vásárokon) lenyűgözték a közönséget. Érdekes, látványos, és persze meglehetősen hangos a műsorunk, de sokan ezért szeretik. Sok helyen évről évre visszatérő fellépők vagyunk” – írják honlapjukon. 

A színpadi programok gyermek-táncbemutatókkal záródnak az Érdi Napok nyitófesztiválján.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email