22_03_29_erdmost_nincskep

Sokasodnak a kihívók

22_03_29_erdmost_nincskep

Sokasodnak a kihívók

Csőzik László önkormányzati képviselő ma közösségi média felületén jelentette be – immár harmadjára –, hogy polgármester-jelöltként elindul az őszi önkormányzati választáson.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Több baloldali párt, két civil szervezet és Márki-Zay Péter mozgalma támogatja Csőzik László jelölését a polgármesteri székért. Az SZDSZ egykori ügyvivője többször mérettette már meg magát választáson; 2014-ben már bejelentett jelöltként kellett visszalépnie egy budapesti politikus, Dorosz Dávid javára, tavaly tavasszal pedig Aradszki Andrással szemben maradt alul az országgyűlési választáson.

Bár Csőzik a bejelentésében több támogató szervezetet is felsorolt, az általa alapított, közéleti kérdésekben az elmúlt években rendre megnyilvánuló 2030 Egyesület, amelynek színeiben eddig politizált, nincs a jelölését támogató szervezetek között. Információink szerint a civil egyesület tagságának többsége nem nézte jó szemmel, hogy Csőzik baloldali pártok mellett kötelezte el magát ahelyett, hogy az alapításkor megfogalmazott elvekhez hűen valóban függetlenként politizálna.

Ahogy azt korábban már megírtuk, Tekauer Norbert képviselő, illetve Balla Imre érdi blogger szintén elindulnak az őszi választáson polgármester-jelöltként. Terjedtek ugyan hírek arról, hogy Balla Imre visszalép Csőzik javára, de ezt maga az érintett cáfolta az ÉrdMostnak  a közelmúltban. Mint fogalmazott: „meg kellene remegnie a Földnek ahhoz, hogy visszalépjen egy másik jelölt javára.  

Bár mindhárom kihívó kiemelte, hogy csapattal indulnak, mindezidáig egyetlen képviselő-jelöltjük nevét sem hozták nyilvánosságra.

Jelenleg Érden kizárólag a Fidesz-KDNP-Összefogás nevezte meg képviselőjelöltjeit. Információink szerint választókerületenként a következő személyek indulnak:

1. Antunovits Antal, 2. Simó Károly, 3. Riebel Zsófia, 4. dr. Bács István, 5. Recsnyik Richárd, 6. Kopor Tihamér, 7. Józsa Csaba László, 8. Demjén Attila, 9. Fülöp Sándorné, 10. Zólyomi Ádám, 11. Barits Máté,12. Takács Éva.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email