22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a BL-re is nevezett az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a BL-re is nevezett az ÉRD

– Az új Bajnokok Ligája-kiírás szerint beadtuk az ÉRD jelentkezését a Bajnokok Ligájába is – fogalmazott Rácz Marianne, az ÉRD sportszakmai igazgatója a női kézilabda csapat évzáróján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A bajnokságban hat szezon után lemaradt az éremről és negyedik helyen zárt az ÉRD, amely azonban így sem maradt érem nélkül, hiszen a Magyar Kupában harmadik helyen végzett. Az elért eredményeket reálisnak tartja a klub szakmai vezetése, hiszen mint Rácz Marianne elmondta, a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC, az FTC-Rail Cargo Hungaria és az EHF-Kupát megnyerő Siófok KC mögött zártak az előkelő, negyedik helyen.

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a felnőtt csapat meg tudta tartani erős pozícióját az első osztályban. Nehéz és küzdelmes évünk volt és a motivációból, nyitottságból, akaratból és küzdésből, amiről ez a csapat tanúbizonyságot tett, abból egy szép jövőt tudunk a jelenre építeni. Reméljük, meg tudjuk tartani ezt a pozíciót, talán még jobbat is és vissza tudjuk szerezni a bronzérmet – fogalmazott köszöntőjében Rácz Marianne, sportszakmai igazgató, aki emlékeztetett arra, hogy a bajnokságban és a Magyar Kupában elért eredmények alapján az ÉRD az EHF-Kupában is kiharcolta a részvétel jogát, ám a szakvezető elmondta, a klub nevezett a Bajnokok Ligájába is.

– Az új Bajnokok Ligája-kiírás szerint beadtuk az ÉRD jelentkezését a Bajnokok Ligájába is. Ez mutatja, a csapat mögött álló erőt és azt a lehetőséget, hogy tovább épüljön ez a klub és a tizedik évet, amit közösen kezdünk el az első osztályban szép eredményekkel zárjuk – tette hozzá. Ezt követően elhangzott, hogy a felnőtt csapatban egyre több saját nevelésű játékos szerepel, míg az utánpótlásban 250 igazolt kézilabdázóval dolgoznak, amellett, hogy a Suli Kézilabda Utánpótlás Programban a környező települések intézményeiből 1800-an vesznek részt.

T. Mészáros András polgármester, az ÉRD társadalmi elnöke is gratulált a csapatoknak.

– Gratulálok és nagyon köszönöm a város, a szurkolók, a közgyűlés és az egész hetvenezres közösség nevében az idei teljesítményt. Remélem, hogy jövőre is legalább ugyanígy fognak teljesíteni és ugyanilyen büszkék leszünk a csapatra. Egy biztos, Érden a női kézilabdával kiépült egy olyan brand, amellyel nem sok város büszkélkedhet – fogalmazott a városvezető.

Julie Foggea ismét megmutatta, nem csak a kézilabdában tehetséges

A köszöntők után a klub megköszönte a szponzoroknak az egész éves támogatást, majd az ÉRD összes csapata egy-egy előadást mutatott be az U9-esektől kezdődően a felnőtt amatőr csapatig. Miközben Julie Foggea már-már szokásossá vált éneklése sem maradhatott ki az évzáróból. De köszöntötték az NB I idei kiírásának gólkirálynőjét, a 200 találattal záró Krpez-Slezák Katarinát, illetve a csapat elbúcsúztatta egyetlen távozóját, a Bresthez hazatérő francia balszélsőt, Coralie Lassource-t, aki két idényt töltött Szabó Edina kezei alatt.
A jó hangulatú évzáró végén a szurkolók szokás szerint aláírásokat és mezeket gyűjthettek kedvenceiktől, mindamellett, hogy az Orange Dragons Szurkolói Club tagjai is ajándékokkal lepték meg a játékosokat.

A szezon végén természetesen egy kicsit lazítottak is a játékosok: Tóth Gabriella készített interjút Janurik Kingával

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email