22_03_29_erdmost_nincskep

900.000 ezer forintot csaltak ki az „unokázós” csalók Százhalombattán

22_03_29_erdmost_nincskep

900.000 ezer forintot csaltak ki az „unokázós” csalók Százhalombattán

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak a férfinak és nőnek a letartóztatására, akik egy 85 éves százhalombattai asszonytól 900.000 forintot csaltak ki azzal ürüggyel, hogy a fia balesetet szenvedett, segítségre szorul, és azonnal pénzre van szüksége.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A bűnügy gyanúsítottjait, egy budapesti férfit és az élettársát 2019. május 23-án egy társuk felhívta telefonon. Azt az utasítást kapták, hogy menjenek Százhalombattán egy megadott címre. Addigra már a társuk felhívott ott egy 85 éves asszonyt, a bűnügy sértettjét. A telefonban azt mondta az éltes nőnek, hogy a fia balesetet szenvedett, azonnal pénzre van szüksége. Nézze meg a sértett, hogy mennyi pénze van otthon, s azt adja át annak a személynek, aki hamarosan a lakásához megy. Az idős sértett elhitte a történetet, majd 900.000 forintot átadott az időközben a házához érkező elkövetőknek.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és az Érdi Rendőrkapitányság nyomozói percek alatt elfogták a gyanúsítottakat. A gépkocsijukban megtalálták a sértettől kicsalt pénzt.

A férfit és az élettársát a bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az idős emberek sérelmére ún. „unokázós” módszerrel elkövetett csalás rendkívül elszaporodott bűncselekmény. Okkal lehet tartani attól, hogy a férfi és a nő szabadon hagyva társaikkal összebeszélve veszélyeztetnék a nyomozás sikerét vagy újabb bűncselekményt követnének el. Mindez kizárólag a gyanúsítottak letartóztatásával akadályozható meg.

A Pest Megyei Főügyészség ezért tett indítványt a férfi és a nő letartóztatásának elrendelésére. A nyomozási bíró egyetértett az ügyészi állásponttal, és elrendelte a kényszerintézkedéseket.

További cikkeink

További cikkeink

Sok olvasónk felháborodott, amikor a „harci kutya” kifejezést használtuk, ezért szakértőket kérdeztünk, vajon jogos-e

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email