22_03_29_erdmost_nincskep

Öko-akadályversennyel a Földért

22_03_29_erdmost_nincskep

Öko-akadályversennyel a Földért

Palackprés, PET-teke, célbadobás és még számtalan ügyességi program szerepelt a mai Föld-napi öko-akadályversenyen, amin több mint ötszáz óvodás és iskolás sajátíthatta el játékosan a környezettudatos viselkedés alapjait. Ajándékokkal, egészséges harapnivalókkal is várták a kisebb-nagyobb gyerekeket, Érd önkormányzata és az Ö.t.h.é.t. Egyesület szervezésében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tíz pályából álló akadályverseny lebonyolításában az ÉTH, az érdi környezetvédők, valamint az I. Pest Megye Szépe királynője, Kerepesi Réka és a II. Pest Megye Szépe egyik érdi döntőse, Krausz Ágnes is segédkezett, az ÉTV pedig friss hideg vízzel lepte meg a gyerekeket.

Mint Bada Zoltán, az egyesület Pest megyei tagozatának elnöke, a rendezvény főszervezője tudósítónknak elmondta: az eredmények kiértékelése után minden csapat kupát, és minden gyermek érmet kap, emellett alma, gyümölcslé és müzliszelet is jutott a kis játékosoknak, akik szemmel láthatóan élvezték a különleges játékokat, no meg a nyárias időt.

– Az időjárás mindig kegyes volt hozzánk, egyetlen alkalommal sem maradt még el Föld-napi rendezvény rossz idő miatt – mondta mosolyogva Bada Zoltán, aki úgy tapasztalta: rendezvényeiken a gyerekek nagyon sok praktikus információval lesznek gazdagabbak, és az új ismereteket átadják a szüleiknek is a mindennapok során, így nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek szemléletét is tudják formálni.

A gyerekeket dr. Aradszki András országgyűlési képviselő is köszöntötte, hangsúlyozva: bolygónk az emberiségre van bízva, hogy vigyázzon rá, óvja, gazdálkodjon kincseivel és gyarapítsa értékeit, csakhogy a Föld javainak kiaknázása és felhasználása nem mindig gondos, előrelátó gazdálkodás mentén történik.

– Mára eljutottunk odáig, hogy az a nyersanyagmennyiség, amelynek egy évre elegendőnek kellene lennie, már augusztusra elfogy – mondta tudósítónknak a kereszténydemokrata politikus, hangsúlyozva: ezen lehet változtatni. Minden egyes nap, ami a környezetvédelemről szól, az emberiség jövőjét is szolgálja – tette hozzá.

T. Mészáros András polgármester az ÉrdMost-nak azokról a fejlesztésekről beszélt, amelyek mind a környezet védelmét segítik elő, kezdve a csatornázástól, a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetésén át a vízelvezetés megoldásáig.

– A környezettudatossághoz el kell sajátítanunk bizonyos ismereteket – például azt, hogyan szelektáljuk a szemetet –, hogy ezek mindennapos gyakorlattá váljanak. Ez a rendezvény ehhez segíti hozzá a gyerekeket. Az épített és a természetes környezet védelme egyre fontosabbá válik nemcsak az emberek, hanem Érd életében is. Igyekszünk olyan beruházásokat elindítani, amelyek során a környezet- és természetvédelem, az energiatakarékosság kiemelt figyelmet kap – hangsúlyozta.

A rendezvényen Makai Ferenc, az Ö.t.h.é.t. Egyesület elnöke emlékplakettel mondott köszönetet azoknak, akik jóvoltából el a rendezvény megvalósulhatott.

Tekintse meg képgalériánkat:

A Föld-napi akadályverseny együttműködő partnerei: Xeless, Érdi Horvát Önkormányzat, Inter-Ambulance Zrt. ÉTV, ÉTH, Érdmost.hu, Érdi Környezetvédő Egyesület

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email