22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: Mindenki országos döntős!

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: Mindenki országos döntős!

Az Érdi VSE tizennyolc tollaslabdázója képviselte iskoláját a Cegléden rendezett Észak-Magyarországi területi diákolimpián, ahol mindegyik érdi induló dobogón végzett, azaz indulási jogot szerzett a hónap végén, Vácon rendezendő országos döntőre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az A-kategóriában érdekelt tollaslabdázók az új kiírás értelmében már korábban, selejtező nélkül bejutottak az országos döntőbe, így az Érdi VSE-ből tízen „alanyi jogon” résztvevők voltak az országos fináléban, míg a B-kategóriában a megyei selejtezőt követően Pest, Nógrád és Heves megye dobogósai csaptak össze a ceglédi területi döntőn.

Az eseményen a Batthyány Sportiskola tizennégy diákja mellett ketten a Vörösmarty Gimnáziumból, egy-egy fő pedig a százhalombattai Széchenyi Gimnáziumból és az ÉSZC Kós Károly Szakközépiskolából volt érdekelt.

– Nagyon nagy izgalom előzte meg a versenyt, mert

nem tudtuk, hogy túl tudjuk-e szárnyalni az előző évi sikert, ugyanis tavaly minden indulónk dobogós lett a területi fordulónk és nagy örömünkre ezt idén is sikerült elérni

– fogalmazott Tinka Lajos, a tollaslabdázók edzője. – A hosszan tartó tudatos munka és a gyermekek hozzáállása a titka ennek az eredménynek, nem beszélve a versenyrutinról – fűzte hozzá a Batthyány testnevelője.

A viadal remekül sikerült az érdieknek, az egyes korcsoportban Dudás Vanessza nyert, iskolatársát, Bíró Ajsát megelőzve, míg a fiúknál Dancs Olivér bronzérmet ünnepelhetett.

A kettes korcsoportban csak fiúk indultak, itt Borbás Dávid végzett az első helyen, Kovács Marcellt és Tóth Milánt megelőzve.

A hármas korcsoport négy érmet tartogatott az érdieknek, miután a fiúknál Horváth Levente lett a második, Nikolics Balázs és Flórián Bence a harmadik helyezett, ahogy a lányoknál Fekete Tímea is a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

– Nagyon jól sikerült, hiszen négy meccsem volt, ebből hármat megnyertem, egyet elveszítettem. Az első szettek annyira nem mentek, de a másodikak egyre inkább és kevesebb pontot engedtem az ellenfeleknek – tekintett vissza a dánszentmiklósi Sedró Kornél mögött második helyen végző batthyánys Horváth Levente, aki az országos döntőre a dobogót tűzte ki célként.

A négyes korcsoportot abszolút kisajátították az érdiek: a fiúknál a VMG-s Harmos Mártoné lett az aranyérem, Nika Rolandé az ezüst, Nikolics Dominik és Flórián Tamás pedig bronzéremmel került az országos döntőbe. A lányoknál is remek eredmények születtek, Villás Vivien nyert, az ezüstérmes Csányi Zoé előtt.

– Végülis a csapatból voltak a legerősebb emberek, a többi megyéből nem voltak olyan erős ellenfelek, de ennek ellenére egy nagyon komoly verseny volt. Jó meccsek voltak, sokat lehetett tanulni belőlük és látni lehetett azt, miben kell még fejlődni – mondta a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulója, Harmos Márton, aki Nika Rolandot megelőzve nyerte meg a korcsoportot. – Az elején még könnyű meccseim voltak, de a vége egyre nehezebb volt, meg vagyok elégedve magammal, de többet nem is vártam magamtól – fűzte hozzá az ezüstérmes batthyánys Nika Roland, aki öt meccséből négyet nyert meg, csupán Harmos Mártontól szenvedett vereséget.

– A negyedik korcsoportos eredményt mutatja, hogy ők már elsős koruk óta tollaslabdáznak és nagyon sok más sportból szereztek fizikai alapokat és ha emellett a sport mellett tették le a voksukat, az sokat számított abban, hogy ilyen eredményeket érjenek el – jegyezte meg a negyedik korcsoport hat érdi továbbjutójáról Tinka Lajos.

A középiskolások korcsoportjában a lányoknál Perényi Zsófia győzött, a második helyezett pedig Bugyenszki Adrienn lett.

Az A- és B-kategóriában így összesen 28 tollaslabdázó vív meg a váci országos döntőn, miután a B-kategóriában a budapesti középiskolába járó Horváth Bence is megnyerte a VI. korcsoportos fiúk küzdelmeit a budapesti területi döntőn. A Batthyány pedig idén sorozatban ötödször lehet a legeredményesebb általános iskola a B-kategóriában a húsz indulójával.

Eredmények, Észak-Magyarországi Területi Tollaslabda Diákolimpia
B-kategória
I. korcsoport
lányok:
1. Dudás Vanessza (Batthyány Sportiskolai Általános Iskola), 2. Bíró Ajsa (Batthyány)
fiúk: 3. Dancs Olivér (Batthyány)
II. kcs.
fiúk:
1. Borbás Dávid (Batthyány), 2. Kovács Marcell (Batthyány), 3. Tóth Milán (Batthyány)
III. kcs.
lányok:
3. Fekete Tímea (Batthyány)
fiúk: 2. Horváth Levente (Batthyány), 3. Nikolics Balázs (Batthyány) és Flórián Bence (Batthyány)
IV. kcs.
lányok:
1. Villás Vivien (Batthyány), 2. Csányi Zoé (Batthyány)
fiúk: 1. Harmos Márton (Vörösmarty Mihály Gimnázium), 2. Nika Roland (Batthyány), 3. Nikolics Dominik (Batthyány) és Flórián Tamás (VMG)
V. kcs.
lányok:
1. Perényi Zsófia (Százhalombattai Széchenyi István Szakgimnázium és Gimnázium), 2. Bugyenszki Adrienn (ÉSZC Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola)

Az A-kategóriában országos döntős érdiek
II. kcs.
lányok:
Kis-Kasza Arabella (Batthyány)
fiúk: Zsarnai Milán (Százhalombatta Arany János Általános Iskola és Gimnázium), Körmendi Gergely (Batthyány), Harmos Boldizsár (Batthyány)
III. kcs.
lányok:
Schvirján Zsófia (Batthyány)
fiúk: Zsarnai Marcell (Batthyány), Horváth Barnabás (Batthyány)
IV. kcs.
fiúk:
Kis-Kasza Miklós (ÉSZC Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola)
V. kcs.
lányok:
Györgylőrincz Krisztina (Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium)
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email