22_03_29_erdmost_nincskep

Párkapcsolati játékszabályok

22_03_29_erdmost_nincskep

Párkapcsolati játékszabályok

Március 2-án lesz Nina Raine angol színházi rendező és drámaíró (, aki nem mellesleg Boris Pasternak orosz író unokahúga) nagy port kavart, Consent című darabjának magyarországi ősbemutatója Nemek és igenek címmel Baráthy György fordításában, Puskás Tamás rendezésében a Centrál Színház színpadán. A főbb szerepekben Bata Éva, Lengyel Tamás, Pálfi Kata, Schmied Zoltán, Kovács Patrícia, Bereczki Zoltán és Pokorny Lia látható majd, a díszleteket Bagossy Levente, a látványt Pallós Nelli, a jelmezeket Kárpáti Enikő tervezte. Puskás Tamás rendező az Érd FM 101.3-nak adott interjút a darabról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Edward és Kitty igazi álompár. A férfi sikeres ügyvéd, az első gyerekük éppen csak megszületett, az új otthonuk pedig magazinba illően szép. Esténként házas és házasodni vágyó barátaik nevetésétől hangos a ház. A társaságból többen is éppen ugyanazon az ügyön dolgoznak, egy nemi erőszak tárgyalásán. A nappali lassan tárgyalóteremmé alakul, a derűs hangulat szertefoszlik, a régi barátok, a házaspárok ellenségként rontanak egymásnak. Nina Raine húsbavágóan friss darabja szerte a világon indulatokat kavart. Kendőzetlen őszinteséggel, ugyanakkor mély empátiával mesél nőkről és férfiakról, szexről és hatalomról, nemekről és igenekről” – olvasható a színház ajánlójában.

-A férfiak által diktált törvények puhulnak, és nagyon komolyan a női szempontok kezdenek el érvényesülni a játékszabályok között. A darab tanítása az, hogy, ha győzni indulsz egy párkapcsolatban, vagy az élet bármilyen területén, akkor nagy valószínűséggel végül, ha győzöl is, vesztes leszel, viszont ha hajlandó vagy egyezkedni, egyeztetni, akkor sikerrel élheted az életed a párkapcsolatban is, a közösségben is – mondta el a darab kapcsán Puskás Tamás rendező, a Centrál Színház igazgatója.

Ahogy a rendező hozzátette, nem arról van szó, hogy egyik nem ördögi lenne, a másik meg angyali, nincs fekete-fehér igazság megfogalmazva a darabban. A Nemek és igenek magát a küzdelmet mutatja, és azt, hogy közben meg milyen kétségbeesetten igyekszünk a boldogságra.

A rendezővel készült interjút alább tudja meghallgatni teljes hosszában:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email