22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: ismét dobogón a Végh-testvérek

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: ismét dobogón a Végh-testvérek

Az Érdi Spartacus SC öt birkózójának volt jelenése a pécsi U23-as szabadfogású országos bajnokságon, ahonnan a Végh-testvérek révén két érmet szerzett az egyesület.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Pécsi Tudományegyetem Sportközpontja adott otthont a közel száz birkózót felvonultató U23-as szabadfogású ob-nak, amely kvalifikációs verseny volt a márciusi újvidéki Európa-bajnokságra.

A viadalon az érdiek részéről Kovács Bence eredetileg az 57 kilogrammosoknál indult volna, de átesett a súlyhatáron, ezért csak a 61 kilósoknál szerepelhetett, ahol viszont nála jóval erősebb ellenfelekkel került szembe, így két vereséggel a hatodik helyen zárt.

Ellenben a 92 és 97 kilósok alaposan kitettek magukért. Előbbi súlycsoportban Végh Richárd a nyolc között a zalaegerszegi Bartáky Marcellt ugyan legyőzte, de az elődöntőben kikapott a végső győztes ESMTK-s Tóth Bendegúztól. A vigaszágon viszont a BVSC-s Füle Andort múlta felül, s lett bronzérmes. Pataki Sámuel ugyanebben a kategóriában a nyolc között a későbbi ezüstérmes bajai Püspöki Patriktól kapott ki, a vigaszágon pedig a Kőbánya SC színeiben versenyző Máté Bence is legyőzte, így ötödikként zárt.

A 97 kilogrammosoknál Végh Artúr és Varga Dániel lépett szőnyegre, s mindketten egy-egy győzelemmel és vereséggel zárták csoportjukat, az elődöntőben Végh legyőzte a dunaújvárosi Juhász Pétert, a döntőben viszont kikapott a másik ágon Varga Dánielt is búcsúztató Wittmann Kristóftól, ezáltal Végh második, Varga negyedik lett.

A serdülő lányok Tokodon szerepeltek egy, az Eb-re való válogató minősítési versenyen, ahol az 50 kilósoknál Kaszás Elza ezüstérmes lett, míg Baljer Kitti 46, Baljer Roxána 54 kilóban a pontszerző, ötödik helyet szerezte meg.

Eredmények, U23-as szabadfogású országos bajnokság, 2019. évi Pécs Pláza Kupa
61 kg:
Kovács Bence 6. hely
92 kg: Végh Richárd 3. hely, Pataki Sámuel 5. hely
97 kg: Végh Artúr 2. hely, Varga Dániel 4. hely

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email