22_03_29_erdmost_nincskep

Népviselet Napja Százhalombattán

22_03_29_erdmost_nincskep

Népviselet Napja Százhalombattán

A Népviselet Napja április 24-e, melyet immár hetedik alkalommal ünneplünk, és az idei évben a százhalombattai Barátság Kulturális Központ is csatlakozott hozzá.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Múltunk a jelenben, egy nap népviseletben” címmel Hrágyel Dóra pedagógus 2015-ben magánkezdeményezést indított a legnagyobb közösségi oldalon, miszerint április 24-e – a sok világnap között – legyen a népviselet napja. A kezdeményezéshez a Pompás Napok is csatlakozott és évről évre bővül azok köre, akik fontosnak tartják, hogy hagyományaink tovább éljenek és eljussanak minél több gyermekhez is.
 
A Barátság Kulturális Központ több szálon is kötődik a hagyományokhoz, a néptánchoz, a hozzá kapcsolódó kulturális értékekhez, melyeket most egy mini kiállítás keretében a Népviselet Napjához kapcsolódóan mutat be.
 
A kültéri kiállítótereikben elsősorban a mezőföldi tájegységhez kapcsolódó viseleteket nézhetik meg, de az árkádok alatti fotókiállítás a többi tájegység viseletét is bemutatja. A Népviselet Napjához csatlakozni vágyókat szeretettel várja a kulturális központ.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email