22_03_29_erdmost_nincskep

Havril Koppány az új diákpolgármester

22_03_29_erdmost_nincskep

Havril Koppány az új diákpolgármester

Kihirdették az ifjúsági önkormányzati választások eredményét. Eszerint Havril Koppány, a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium tanulója lett a diákpolgármester, az ő munkáját segíti majd Doma Petra (Marianum), Füleki Bernadett (Kós) és Csák Bálint (VMG), illetve 8 diákképviselő is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az idei IFÖ választáson, amit immár 6. alkalommal rendeztek meg, az 1749 választópolgárból 1574 diák élt a demokrácia adta lehetőséggel és adta le szavazatát a diákpolgármester-, valamint a diákképviselő-jelöltekre. A négy érdi középiskolában az eredményt a szavazatszámláló bizottságok állapították meg, a leadott érvényes szavazatok számát jelöltenként beszorozták a szavazásra jogosultak létszámából képzett szorzószámmal. A bizottságok által összesített eredményekből állapították meg a választás végeredményét – ismertette a szavazás menetét Konkoly Zita jegyző. A Gárdonyi az érdi IFÖ történetében a negyedik diák-polgármestert adta a mostani eredménnyel.

Csőzik László polgármester köszöntőjében arra hívta fel a IFÖ figyelmét, hogy minden ilyen megbízatás szolgálat is, amit alázattal kell végezni. Azt ő is és később az Érd TV kérdésére Tetlák Örs alpolgármester, illetve a jelenlevő diák-alpolgármesterek is elismerték, hogy a járványhelyzet miatt most nehezebb lesz a munkájuk, hiszen ki tudja mennyi ideig nem lehet közösségi programokat, eseményeket szervezniük a valós térben, ami pedig minden jelölt egyik fő célkitűzése volt.

„Rendhagyó lesz az önkormányzat munkája a járvány miatt, de, ha mindenki belead apait-anyait, akkor működni fog” – mondta Csák Bálint diák-alpolgármester. Abban reménykednek azért, ahogy azt Füleki Bernadett diák-alpolgármester hozzátette, hogy legalább az első testületi ülésüket meg tudják személyesen tartani, nem csak online. Tetlák Örs alpolgármester szintén azt emelte ki, hogy rengeteg kreativitásra lesz szüksége a most megválasztott testületnek, mert „nagyon nehéz lesz úgy közösségi programokat szervezni, hogy – kis túlzással,-  senki sem hagyhatja el a lakást. De én bízom a fiatalok ötleteiben, abban, hogy kitalálják, hogyan tudják a legtöbb tartalommal megtölteni  a saját mandátumukat.”

Havril Koppány, a megválasztott diákpolgármester jelen sem tudott lenni az eredményhirdetésen, mert, mint később, az Érd Fm kérdésére elmondta, karanténba kényszerült egy osztálytársa fertőzöttsége miatt. „Meg kell mondjam, először szóhoz sem jutottam, mert arra számítottam, hogy a Kós jelöltje fog győzni. (…) Egyrészt boldog vagyok, másrészt meg gondterhelt, mert ez a járványhelyzet senkinek sem kedvez. Abban reménykedem, hogy nem abból fog állni a mandátumunk, hogy aláírjuk, aztán pedig leköszönünk jövőre, szeptemberben.” 


  

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email