22_03_29_erdmost_nincskep

A fiatalok idén egy kicsit másképp választhatnak

22_03_29_erdmost_nincskep

A fiatalok idén egy kicsit másképp választhatnak

A vírushelyzet nemcsak az iskolai mindennapokat írta felül tavasszal, hanem az IFÖ 2020-as választási rendjét is. Míg a korábbi esztendőkben tavasszal megtörtént a jelöltállítás, és szeptember végén megválasztották az új testületet, az idei évben változtak az időpontok és a rendszer is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Novemberre toltuk a választást, így a jelenlegi testületnek most még van módja megmutatnia magát, programokat szervezni, a tavasszal elmaradtak helyett. Az is befolyásolta az időpont kiválasztását, hogy az iskolákban őszre tolódtak egyes események – osztálykirándulások, rendezvények -, és nem szerettük volna zsúfoltabbá tenni az iskolák tanévkezdését – mondta Tetlák Örs alpolgármester az ÉrdFM101,3-nak, hozzátéve: amiben még változik a rendszer, az a választás igazságosabb lebonyolítása, amit az intézmények és igazgatóik igényeltek.

– Az egynapos helyett kétnapos lesz a választás. Elsősorban a Kósban volt probléma, hogy azok a fiatalok, akik gyakorlaton voltak az iskola területén kívül, az egynapos rendszerben nem tudtak szavazni. A kétnapos választás azoknak is kedvező, akik egyéb távollét (pl. betegség) miatt maradnának távol. A két nap, amiben megállapodtunk, november 2. és november 9. A megválasztható tagok létszáma annyiban módosul, hogy minden iskolából 3-3 tanuló foglal majd helyet az IFÖ testületében. A képviselőket minden iskola saját maga fogja megválasztani. Minden egyes iskolában a legtöbb szavazatot kapó jelöltből lesz az intézmény polgármester-jelöltje– mondta Tetlák Örs, hozzátéve: a jelöltállítás, a kampány és a választás minden időpontját közzéteszik majd több felületen is. 

A forrás tekintetében nem lesz változás, továbbra is tízmillió forinttal gazdálkodhat majd az IFÖ. Az idei évben, ami a tízmilliós IFÖ-büdzsébőll marad, az visszakerül a nagy költségvetésbe – tette hozzá.

Hallgassa meg az ÉrdFM101,3 interjúját Tetlák Örs alpolgármesterrel:


 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email