22_03_29_erdmost_nincskep

Emlékezés Kovács Janira

22_03_29_erdmost_nincskep

Emlékezés Kovács Janira

Igazából egybe kellene írni, mert mindenki így hívta: Ő volt a Kovácsjani, nem János, nem Kovács, hanem a Kovácsjani. Pató Simon emlékezése barátjáról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Volt még két beceneve: a Kisgazda, na meg a – hívjuk itt most csak így – a Bika Bajnok. Persze ez a szókapcsolat másként is elhangzott, mi tudjuk, hogyan, és azt is tudjuk, hogy csupán szeretetből.

Kovács Jani nem véletlenül kapta a kisgazda becenevet. Kevesen tudtak olyan meggyőző szeretettel beszélni a földről, a gabonáról, az állatokról, a gépekről, a traktorról, a vetőgépről, a kombájnról, és a kukás autókról.

Kovács Jani inkább nagygazda volt. Több, mint 70 hektár földet művelt, ahogy ő fogalmazott, a munka mellett, majd hozzá tette: neki ez így jó.

Reggel 4-kor kelt. Megetette az állatokat, a bikákat, a disznókat, ellátta a majorságot. Majd irány a munka. Mert így hívta. Soha nem késett el, s mindig megcsinálta a járatot.Sokszor előbb végzett, ilyenkor segített másoknak.

Szerette az autókat, vigyázott rájuk. Tizenöt évet dolgoztunk együtt. Megéltük az autók generációváltását. IFA, Kamaz, Csepel, MAN, Iveco, Mercedes, Renault, Kovács Janinak mindegy volt. Az Ő autója mindig tiszta volt és mindig indult. 

„Főnök, igaz, hogy jönnek az új autók? Én is kapok? Mert nekem az kell”.

És mindig kapott és mindig megtanulta az új autót és mindig vigyázott rá, még akkor is, ha a benyúló ágakat le kellett vágni. Mindig volt nála ágvágó és fűrész. Egyszer egy egész fát kivágott, mert nem fért el az úton.Büszke volt arra, amit csinált.” Én mindig megcsinálom a járahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgat, addig nem megyek haza” –mondta, pedig otthon várta a gazdaság. Legutóbb azt mondta: „Még egy év és kifizetem az utolsó gépet is. Akkor már minden az enyém lesz, meglesz mindenem.”

Ritkán beszélt róla, de koncertekre is járt. Pár évvel ezelőtt Székesfehérváron egy Ruzsa Magdi koncerten találkoztam vele. Csak annyit mondott: Szeretem a Ruzsa Magdit.”

Visszatérve a Bajnokra. Mint Toldi Miklós, egyszer legyőzte az általa nevelt és az udvarában elszabadult bikát. Történt, hogy a bika nem akart felmenni a többi után a szállító autóra, egyszerűen elszabadult. Meg kellett fogni, fel kellett vinni az autóra. Kovács Jani egyedül csinálta, pedig voltak ott többen is. Innen ered a Bika Bajnok szókapcsolat.

Pár évvel ezelőtt volt egy fiatal kollégánk, aki azt mondta: „Én is olyan akarok lenni, mint a Kovács Jani, tartok állatokat, s remélem, jó sofőr is leszek”. 

Kovács Janit hívjuk csak bajnoknak, mert mindig az akart lenni az élet minden területén. Legyőzni az ellenfeleket, mindenben felülkerekedni, mindig győztesnek lenni.

Néha azonban a bajnokok is veszítenek, s Kovács Jani, egyszer Te is veszítettél. Elveszítetted a koronavírussal folytatott küzdelmedet. De ebből is győztesen jöttél ki, mert megnyerted a kollégák, barátok szeretetét, tiszteletét. Példakép lettél!

Isten Veled, Kovács Jani! Nyugodj békében!

További cikkeink

További cikkeink

Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email