22_03_29_erdmost_nincskep

Elhunyt Dubecz Tivadarné

22_03_29_erdmost_nincskep

Elhunyt Dubecz Tivadarné

Erzsi néni Százhalombatta Pro Urbe díjas polgára volt, férjével 2009-ig voltak gondnokai a helyi közösségi háznak, és meghatározó személyei a helyi közösségnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Dubecz Tivadarné, Erzsi néni, 2021. július 7-én 86 éves korában elhunyt. Férje, Dubecz Tivadar ez év februárjában, öt hónappal ezelőtt hunyt el – írja közösségi oldalán Vezér Mihály polgármester. 

Dubecz Tivadar mozigépészként kezdett dolgozni a falu közössége által épített kultúrházban. Erzsi néni mindenben segítette férjét, aki 36 évig,1989-ig mozigépészként dolgozott, az utolsó tíz évben pedig mindketten gondnoki munkát láttak el. Amikor a mozit bezárták, átmenetileg a ház gazdátlanná vált. Kitartásuknak és elkötelezettségüknek köszönhetően harcoltak azért, hogy a közösségé maradhasson a ház.

A Közösségi Házat 1994. március 13-án felújítva adták át a közösségnek. Ebben az időszakban is visszajártak, takarítottak, gondozták, felügyelték az alkalmi rendezvényeket. 1999 után kérték fel őket, hogy vállalják el teljes állásban a gondnokságot, amit 2009-ig láttak el. Részt vettek az Óvárosi Nyugdíjas Klub szervezésében, amelynek lelkes tagjai maradtak és részt vettek, amíg tudtak a klub életében is.

2013-ban Erzsi néni férjével együtt „Pro Urbe Százhalombatta” Díjban részesült.

Haláluk nagy veszteség a városnak, hiszen elment egy olyan legendás házaspár, akik „ketten együtt, egy életen át” szolgáltak és meghatározó személyei voltak a közösségnek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email