22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: Szigetvári döntős az Énekes Emlékversenyen

22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: Szigetvári döntős az Énekes Emlékversenyen

Döntőbe jutott az ifjúságiak 75 kilogrammos súlycsoportjában a Vasas által rendezett Énekes István Emlékversenyen az Érdi Box Klub ökölvívója, Szigetvári Bendegúz, miután elődöntőben a KSI-s Szűcs Demeter edzője a második menetben bedobta a törülközőt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szigetvári Bendegúz az új év első ifjúsági versenyét magabiztosan kezdte, hiszen az első körben az erős fizikumú kecskeméti Bobán Rikárdó megszorongatta, Szigetvári mégis egyhangú pontozással jutott elődöntőbe. Ott pedig a KSI-s Szűcs Demeterrel találkozott a döntőért.

Az első menetet valamelyest aktívabban kezdte Szűcs, de Szigetvári hamar átvette a kezdeményezést. Az első három percben mindkét félnek több tiszta ütése volt, de a kiegyenlített menet után a másodikban már egyértelműen az érdi öklöző dominált. Olyannyira, hogy ellenfelére kétszer is rászámoltak, a pofonsorozat végén pedig Szűcs edzője bedobta a törülközőt, így Szigetvári bejutott a döntőbe, ahol az UTE/Madárfészek Akadémia bokszolója, Simon Márkó ellen húz kesztyűt február 27-én.

Mint utóbb edzője, Dobrádi Zsolt elmondta, tudatos volt részükről, hogy a mérkőzés első percében még puhatolóznak, de meglátszott a felek között, hogy Szigetvári sokkal több tapasztalattal, jobb állóképességgel és technikával is rendelkezik, így a február 27-i döntőnek is bizakodva vághatnak neki.

A másik érdi, Bicskei Doroti élete első ifjúsági meccsén a lányok 60 kilogrammos súlycsoportjában nem bírt a hajdúszoboszlói Tímár Boglárkával, aki magabiztos győzelemmel jutott tovább. Dobrádi Zsolt szerint Bicskei is jelentőset lépett előre, hiszen ezúttal sokkal harcosabb volt, mint az eddigi mérkőzésein, de rajta is érezhető volt a korosztályváltás.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email