22_03_29_erdmost_nincskep

Vízilabdatábor várja a fiatalokat

22_03_29_erdmost_nincskep

Vízilabdatábor várja a fiatalokat

Az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában Garádi András vízilabdaedzővel beszélgettek munkatársaink az ÉRD Arénában hamarosan induló vízilabdatábor kapcsán. A tábor nem titkolt célja a toborzás: jelenleg 7-10 év közötti fiatalokat várnak, akiket ősztől bajnokságban is szerepeltetnének.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Garádi András, a BHSE-Érd edzője elmondta, az elmúlt másfél év számukra is nehéz volt és tulajdonképpen megszűnt az utánpótlás, így a nyári tábor nem titkolt célja az utánpótlás bázis újbóli felépítése. A szakember szerint, ha sikerül a kicsikkel elkezdeni ezt a szezont, akkor két-három éven belül meghatározó lehet a budapesti régióban a vízilabda. Ez az építkezés lesz az útja annak, hogy ne legyenek lyukas korosztályok.

Mivel a csapatnak szoros a Budapesti Honvéddal kapcsolata, így a gyerekek könnyebben eljuthatnak az OBI-es szintig, persze nem könnyű bekerülni egy OBI-es csapatba. Garádi arra is kitért, hogy bár igen kemény, agresszív sportág a vízilabda, de mégis a legkevésbé balesetveszélyes a labdajátékok között.

A vízilabda tábor július 5-én indul. Részvétel szempontjából az úszástudás előny, de nem feltétel. 7-10 év közötti gyerekeket várnak, sőt, a lányoknál 11 év a felső korhatár. Szeptember végén, október elején indul az úgynevezett bébi bajnokság, melyben már szeretnék elindítani ezeket a fiatalokat. A bébibajnokságban egyébként még nem számít, ha valaki nem tökéletesen úszik, a mérkőzéseken a gólokat sem számolják, játékos mérkőzések vannak, ahol szokják a közeget a gyerekek.

Az úszásoktatáson túl fejlesztő játékok, csapatjátékok várják a fiatalokat, sokat gyakorolnak majd homokban is és természetesen rengeteget labdáznak. Napközis tábor jelleggel, reggel 8 és délután 5 között tartózkodnak majd a gyerekek a helyszínen, napi két vízi edzésük lesz, egy délelőtt, és napi 3 étkezés is az árban foglaltatik.

A tábor 4 héten keresztül zajlik majd és akár mindegyiken részt vehetnek a gyerekek. Az első két hét után két hét szünet következik, majd augusztus 2-án szintén két héten át folytatódik a tábor.  Augusztustól pedig már napi szinten, este is lesznek edzések azoknak, akik vízilabdáznának a továbbiakban is.

Akik nem tudnak úszni, kis vízben kezdik majd az úszástanulást egy úszóedzővel, míg az úszni tudók már a mély vízben gyakorolhatnak, persze a vízilabda alapjait ők is a kis vízben sajátíthatják majd el, hiszen ott leér a lábuk és eleinte így jobban fogják élvezni a játékot. Az úszóedző szerint az erőnlét kialakul majd, a legfontosabb, hogy elkezdjék és megszeressék a vízilabdát.

 

A bébi bajnokságban 17 gyereket lehet nevezni és mindenkinek jut majd lehetőség a bajnokságban.



 

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email