22_03_29_erdmost_nincskep

Vízilabda: hatgólos előnyről kapott ki a Honvéd-Érd ifi

22_03_29_erdmost_nincskep

Vízilabda: hatgólos előnyről kapott ki a Honvéd-Érd ifi

Bár a második negyed után már 6–1-re is vezetett a Budapesti Honvéd SE érdi vízilabda szakosztályának ifjúsági csapata, mégsem örülhetett győzelemnek az ÉRD Aréna zárt kapui mögött, hiszen a Vasas fordított és 8–7-re győzött. A 2006-osok két, a 2008-asok négy góllal kaptak ki.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉRD Aréna zárt kapui mögött szállt vízbe a Budapesti Honvéd SE érdi vízilabda szakosztályának ifjúsági korosztálya a budapesti bajnokság alapszakaszának tizedik körében.

Bár Fazekas Mártonék remekül kezdtek, hiszen Horváth Gergely és Magyar Kristóf révén 4–0-ra, majd a nagyszünetben 6–1-re, a harmadik negyedben pedig 7 – 1-re vezettek.

Az utolsó tizenhárom percben azonban már nem tudott további gólokat lőni a házigazda, ellenben a Vasas elkapta a fonalat és egy hétgólos szériával fordítva győzött 8–7-re.

„Nem volt előjele ennek a nagyon jó játéknak, egészen a múlt hét elejéig, amikor előbb volt egy egymás közti edzőmeccsünk, majd a Százhalombatta ellen is kétkapuztunk. Ott érzékeltem, hogy az elmúlt négy év munkája elkezdett beérni” – kezdett bele a Honvéd-Érd ifi csapatának edzője, Fazekas Márton, aki kifejtette, úgy érzi, most jött el az idő, hogy sok játékos megértette azt az elméletet és taktikát, amit vár tőlük, ennek köszönhetően össze is állt a játékuk. Azonban a 7–1-es kezdés még az edzőt is meglepte.

„Nincs rutinja a csapatnak, hogyan kell előnyben játszani. Nincsenek hozzászokva, hogy egy erős csapat ellen vezetünk” – fejtette ki Fazekas Márton, aki arról beszélt, hogy a nagy előny tudatában csapata többet könnyelműsködött és az intenzitásból is visszavett. Ennek ellenére úgy véli, csapata így is simán nyerhetett volna, ha azt csinálják, amit taktikailag kell. Az edző azonban a 8–7-es vereség ellenére is elégedett volt játékosai teljesítményével.

„A vereség ellenére megdicsértem őket, mert soha ilyen jól még nem játszottak” – húzta alá.

Budapesti Ifjúsági Bajnokság, Alapszakasz, 1. csoport, 10. forduló, ÉRD Aréna
Vasas SC–Budapesti Honvéd SE-Érd 8–7 (0–3, 1–3, 3–1, 4–0)
A BHSE-Érd gólszerzői: Horváth Gergely 4, Magyar Kristóf 2, Balla Zsombor 1

A játéknap további eredményei
Sportliget–BVSC-Zugló 8–18
OSC-Újbuda 2.–FTC-Telekom 5–17
OSC-Újbuda 1.–KPSE 26–4
Oázis SC–Komplex Pólósuli 15–5

A Honvéd-Érd 2006-osai is a Vasassal szálltak szembe a Nyéki Imre uszodában. Vargáné Gazdag Erika tanítványai is jól kezdtek, hiszen az első negyedben 5–2-re léptek meg, de a következő két negyedet 5–1-re, a negyediket pedig 3–2-re nyerték az angyalföldiek, akik így 10–8-ra győztek.

Budapesti Szívós István Gyermekbajnokság, 2006, Alapszakasz, 1. csoport, 12. forduló, Nyéki Imre uszoda
Vasas SC–Budapesti Honvéd SE-Érd 10–8 (2–5, 2–1, 3–0, 3–2)
A BHSE-Érd gólszerzői: Farkas Szilárd, Szabó Bálint 2-2, Gáspár Bence, Zsigó Botond, Szakács Péter Sznyt Alex 1-1

A 2008-asok pedig a Szőnyi úton játszottak a Miskolccal. Garádi András együttese szintén előnyben volt az első negyedben, de a folytatás a borsodiaknak sikerült jobban, akik végül 11–7-re nyertek.

Budapesti Markovits Kálmán Gyermekbajnokság, 2008, rájátszás, 3. csoport, 2. forduló, Szőnyi út
Budapesti Honvéd SE-Érd–MVLC-Miskolc 7–11 (2–1, 2–4, 0–2, 3–4)
A BHSE-Érd gólszerzői: Bereczki Erik 3, Bihari Gábor 2, Herpák Noel, Fabinyi Huba 1-1

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email