22_03_29_erdmost_nincskep

Vízilabda: ezeket a csapatokat indítaná jövőre a Honvéd-Érd

22_03_29_erdmost_nincskep

Vízilabda: ezeket a csapatokat indítaná jövőre a Honvéd-Érd

Úszástudástól függetlenül várja 7-10 év közötti fiatal fiúk és lányok jelentkezését a Budapesti Honvéd SE vízilabda csapatának kihelyezett érdi szakosztálya, amely jövőre a 2008-as korosztályban és a bébibajnokságban is indítana csapatokat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Garádi András, a BHSE-Érd edzője elmondta, elsősorban 7-10 éves gyermekeket várnak, akik már a nyári táborokban két edző segítségével elsajátíthatják a sportág alapjait.

A BHSE-Érd edzője elmondta, terveik szerint jövőre a bébibajnokságban tervezik elindítani az új jelentkezőkkel kiegészülő együttest, amely a 10 éveseknek szól.

„Így lesz időnk megtanulni úszni, taposni, labdázni, azaz tulajdonképpen a vízilabda alapjait sajátítják el a gyermekek”

– húzta alá Garádi András, kiemelve, nem feltétel, csupán előny az úszástudás, hiszen a BHSE-nél külön úszásoktatáson vehetnek részt azok, akik korábban nem tudtak úszni.

„Főként az úszásra fogunk rámenni játékos keretek között, sok labdázással, úgyhogy nem olyan száraz, mintha csak úsznánk”

– emelte ki.

Garádi András hangsúlyozta, a vízilabdát bárki elkezdheti, semmilyen speciális megkötés nincs.

„Nem árt, ha kicsit rosszcsont a gyerek, aktív, ha szereti a vizet, de úgy gondolom, ez a gyerekek nagy többségére jellemző. Aki egy kicsit otthonülősebb típus, annak is jó, mert a vízilabda olyan sportág, amely kilendíti azokat, akik kevésbé mozgékonyak”

– ecsetelte Garádi András.

Kifejtette azt is, legfőbb céljuk, hogy a következő években egy jó utánpótlás épüljön ki a városban. Emlékeztetett, az elmúlt években is jó eredményeket ért el a szakosztály, melynek számos játékosa már a Honvéd erősebb fővárosi csapatában pallérozódik.

„Aki komolyan gondolja a vízilabdát, az innen bárhová eljuthat. A Honvéd nem egy kis egyesület, ezért nagy előny, hogy mi fiókegyesület vagyunk és ők minden formában támogatnak minket.”

„Bárki tehetségtől függetlenül, ha szorgalmas, akkor szeretettel várják bent, mert szorgalommal bármeddig el lehet jutni, ezt sok jó vízilabdázó bebizonyította már” – fűzte hozzá Garádi András.

A BHSE-Érd-hez jelentkezni lehet a garadiandras@gmail.com címen vagy a +36-20/770-3082-es telefonszámon. A szakosztály július 5-től kezdődően tart nyári tábort, melyre szintén Garádi Andrásnál lehet jelentkezni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email