22_03_29_erdmost_nincskep

Vívás: érdi éremeső a Vidékbajnokságon

22_03_29_erdmost_nincskep

Vívás: érdi éremeső a Vidékbajnokságon

Egy arany-, három ezüst- és három bronzérmet szereztek az érdi központú regionális vívóklub, a Danubius RSC sportolói a szolnoki Vidékbajnokságon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi egyesület ezúttal a párbajtőr mellett tőrben és kardban is képviseltette magát a Tisza partján rendezett eseményen.

A legjobb eredményt Csomós Flóra érte el, aki kardban aranyérmet nyert, míg tőrben és párbajtőrben bronzérmet szerzett, de utóbbi fegyvernemben csapattársával, Csillik Orsolyával osztozott a harmadik helyen. Az érdiek utánpótláskorú sportolója, Hajdu Laura Nóra is elindult egyéniben, ahol a tőrözőknél nyolcadik, a párbajtőrözőknél tizenegyedik lett.

A férfiak egyéniben csak párbajtőrben léptek pástra, ahol Partics Péternek nem sokon múlt az érem, de a legjobb nyolc között kikapott a későbbi ezüstérmes pécsi Merkl Leventétől, így ötödik helyen végzett. Mögötte a Danubius utánpótláskorú versenyzői közül Kiss Bálint 18., Veres Máté 19., Kiss Marcell 53. helyen zárt.

Az egyéni küzdelmek mellett a Vidékbajnokságon a csapatok is összecsaptak egymással, ahol a férfiaknál a tíz induló közül az érdiek a Budakalász és a Kecskemét legyőzésével jutottak döntőbe, ahol viszont 45–36-ra kikaptak a PTE-PEAC-tól, így ezüstérmesek lettek.

A nők azonban legyőzték a pécsieket a csapatversenyen, mellyel döntőbe is jutottak, ahol viszont kikaptak a Szolnoki Sportiskolától és ők is másodikként végeztek, ahogy a tőrözők között is ezüstérmesként végeztek.

Eredmények, Danubius RSC, Felnőtt Vidékbajnokság, Szolnok
férfi párbajtőr (63 induló):
5. Partics Péter, 18. Kiss Bálint, 19. Veres Máté, 53. Kiss Marcell
női párbajtőr (39): 3. Csillik Orsolya és Csomós Flóra, 11. Hajdu Laura Nóra
női tőr (9): 3. Csomós Flóra, 8. Hajdu Laura Nóra
férfi párbajtőr csapat (10 csapat): 2. Danubius RSC (Kiss Bálint, Kiss Marcell, Partics Péter, Veres Máté)
női kard (8): 1. Csomós Flóra
női párbajtőr csapat (5): 2. Danubius RSC (Csillik Orsolya, Csomós Flóra, Hajdu Laura Nóra)
női tőr csapat: 2. Danubius RSC (Csillik Orsolya, Csomós Flóra, Hajdu Laura Nóra)

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email