22_03_29_erdmost_nincskep

Vívás: Csomós Flóra olimpiai bajnok ellen búcsúzott a Magyar Kupán

22_03_29_erdmost_nincskep

Vívás: Csomós Flóra olimpiai bajnok ellen búcsúzott a Magyar Kupán

A felnőtt korosztály Magyar Kupájának ötödik fordulójában lépett pástra a Danubius RSC kilenc párbajtőrözője a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, ahol a legjobb eredményt női egyéniben a tizedik helyen végző Csomós Flóra érte el, aki az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese ellen búcsúzott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi székhelyű regionális egyesület, a Danubius RSC hat férfi és három női versenyzője vett részt a párbajtőrözők Magyar Kupa-küzdelmeinek ötödik fordulóján.

A legjobb eredményt Csomós Flóra érte el, aki csoportjából öt győzelemmel és egy vereséggel jutott tovább, majd a 64 között MTK-s, a 32 között békéscsabai riválist búcsúztatott, de a tizenhat között kikapott az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesétől és végül tizedik helyen zárt. Rajta kívül a nőknél az utánpótláskorú Hajdu Laura Nóra 62. lett.

A férfiaknál Karácsony Ábel végzett a legjobb helyen a Danubiusból. A még utánpótláskorú párbajtőröző csoportját 3-3 győzelemmel és vereséggel zárta, a főtáblán fehérvári riválisát még legyőzte a legjobb 128 között, de pécsi ellenfelével már nem bírt és az 54. helyet szerezte meg. Nagy Balázs 63., Fazio-Zalányi Zoltán 91., Partics Péter 98., Németh Dávid 100., Veres Máté 135. helyen végzett.

A csapatversenyeken a Danubius RSC Csomós Flóra, Gajdán Zsófia, Hajdu Laura Nóra összeállítású női triója 14. lett. A férfiaknál két csapatot is indított a klub, Karácsony Ábel, Nagy Balázs és Partics Péter hármasa a tizenkettedik, Fazio-Zalányi Zoltán, Németh Dávid és Veres Máté triója pedig 18. helyen végzett.

Párbajtőr Magyar Kupa, 5. forduló, 02.13., Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok
női egyéni (139 induló):
10. Csomós Flóra, 62. Hajdu Laura Nóra
férfi egyéni (146): 54. Karácsony Ábel, 63. Nagy Balázs, 91. Fazio-Zalányi Zoltán, 98. Partics Péter, 100. Németh Dávid, 135. Veres Máté
női csapat (17): 14. Danubius RSC (Csomós Flóra, Gajdán Zsófia, Hajdu Laura Nóra)
férfi csapat (27): 12. Danubius RSC (Karácsony Ábel, Nagy Balázs, Partics Péter), 18. Danubius RSC 2 (Fazio-Zalányi Zoltán, Németh Dávid, Veres Máté)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email