22_03_29_erdmost_nincskep

Vitorlázás: Majthényiék tizenharmadszor is világbajnokok!

22_03_29_erdmost_nincskep

Vitorlázás: Majthényiék tizenharmadszor is világbajnokok!

Megszerezte tizenharmadik világbajnoki címét az érdi Majthényi Szabolcs és Domokos András kettőse az új-zélandi Nelsonban zajló vitorlázó repülőhollandi-világbajnokságon szerdán – írja a Magyar Távirati Iroda a Spartacus Vitorlás Egylet honlapjára hivatkozva.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A magyar kettős megnyerte a szerdai két futamot és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert. Fölényükre jellemző, hogy az összesített eredményükből két második helyet ejtettek ki, ennek köszönhető, hogy már most, két futammal a világbajnokság vége előtt már győztesnek számítanak.

A szerdai versenynapon egyébként enyhén felhős idő és 8-10 csomós szél várta az egységeket az olimpián nem szereplő hajóosztály világbajnokságán.

A Majthényi, Domokos kettős a zárónapon már csak az ezüst sombreroért küzd: a kieső nélkül legjobb eredményt elérő páros különdjía.

A mezőny többi magyar egysége közül Ziegler János és Czeizel Balázs a hetedik, Süli András és Papp Dávid a kilencedik, míg Tenke Péter és Polgár Csaba a tizenhetedik helyről várja a folytatást.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email