22_03_29_erdmost_nincskep

Virtuális kötelék

22_03_29_erdmost_nincskep

Virtuális kötelék

A Kötelék - Érd térségi közösség a családokért szülésfelkészítő tanfolyama jelenleg a koronavírus miatt online térben zajlik, de a szakemberek által tartott beszélgetések célja változatlanul az, hogy segítsék a szülés és a várandósság pozitív megélését, csökkentsék az ismeretlentől való félelmet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A beszégetéseket Bognár Krisztina védőnő, laktációs szaktanácsadó, Csörgő Andrea, perinatális szaktanácsadó és Juhászné dr. Kun Judit, orvos, IBCLC laktációs szaktanácsadó vezeti minden második kedden 17-19 óra között. A tanfolyamhoz akármikor, akárki (legyen az kismama, édesapa, nagyszülő) csatlakozhat, a részvétel ingyenes.

Az eddigi alkalmakon azt beszélgették meg a résztvevők a szakemberekkel az online térben, hogy milyen testi, lelki átalakulásra kell számítani a várandósság során, miyen szerepe lehet a segítőknek, az apának a szülésnél és hogy mire jó a szoptatás. A következő alkalmak tematikái:

október 27. – Van itt valaki? – Bognár Krisztina
Kapcsolatfelvétel a magzattal; Vizsgálatok, mi miért történik? Mit szabad és mit nem? Mozgás várandósan, intim torna, légző gyakorlatok; Relaxáció

november 10. – Kell, hogy fájjon? – Csörgő Andrea
A szülés szakaszai; A vajúdó asszony érzései, érzetei és viselkedése; Fájdalom és csillapítása

november 24. – Kell-e készülni a szoptatásra? – Juhászné dr. Kun Judit
Milyen előkészületeket tehetünk a sikeres szoptatás érdekében? Hogyan befolyásolja a szülés módja a szoptatás sikerét? Mit tehetünk a bőséges tejellátásért? Kell-e edzeni a mellbimbót a várandósság alatt? Érdemes-e babagondozási könyveket olvasni? Kihez fordulhatunk a kérdéseinkkel?

december 8. – Felkészülés az anyaságra, a baba fogadására – Bognár Krisztina
Babakelengye, szülési kelengye; A gyermekágyas anya szükségletei; Anyaként is nőnek lenni; Relaxációs gyakorlatok

december 22. – Mi történik a szülés után? – Csörgő Andrea
A szülés utáni első órák, az újszülött kompetenciái, hogyan segíthetünk; Kórházi napok és gyermekágy; Az újszülött szükségletei: testközelség, alvásigény

2021. január 5. – Nekem is menni fog a szoptatás! – Juhászné dr. Kun Judit
Gyakorlati tudnivalók a szoptatási testhelyzetekről és a mellre tételről; Hogyan viselkedik egy “normál” újszülött? Honnan lehet tudni, hogy elég anyatejhez jut-e a kisbaba? Hogyan lehet biztosítani, hogy elegendő legyen a tej? Hogyan tudjuk felébreszteni az aluszékony babát? Mihez kezdjünk egy sírós csecsemővel? Hogyan szakítsunk időt a házimunkára és a többi családtagra? Hol kaphatunk segítséget, ha elakadtunk?

További információért látogasson el a Kötelék weboldalára. A beszélgetésekhez a fenti időpontokban itt tud csatlakozni (ehhez Google-fiókra van szükség).

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email