22_03_29_erdmost_nincskep

Virtuális játék és felfedezés a múzeumban

22_03_29_erdmost_nincskep

Virtuális játék és felfedezés a múzeumban

Felfedező kereső címen hívják játszani az érdeklődőket az interneten a Magyar Földrajzi Múzeum munkatársai, akik idén először csatlakoztak ezzel a játékkal a Közösségek Hetének programsorozatához. A játék hétfőtől vasárnapig tart, a győztesek 5 társasjátékot nyerhetnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Fekete-Mácsai Anetta, a Magyar Földrajzi Múzeum intézményvezető-helyettese elmondta, hogy a múzeum virtuális tárlatait eddig már 5700-an tekintették meg. A Közösségek hete című programsorozat pedig most azt az ötletet adta: hozzák össze egy játékra a virtuális térben a látogatóikat, hogy ne csak kóborolniuk kelljen a neten megtekinthető kiállításokon, hanem felfedezniük, válaszokat keresniük a múzeum Magyar utazók, földrajzi felfedezők című kiállításán

A virtuális múzeumtúrán a következő kérdésekre kell megtalálni a válaszokat:

1.) A Glóbuszok termében látható világtérképen jól látszik ki volt az első magyar utazó, aki végighajózott az Amazonason! Ki volt ő?
2.) Melyik törzs készítette a Korai utazók termében lévő zanzát (zsugorított emberfejet)?
3.) Az Ázsia-kutatók termében található a 150 éve született Cholnoky Jenő vitrinje. Vajon milyen nyelven íródott a jobb felső sarokban lévő útlevele?
4.) 175 éve született Teleki Sámuel. A kelet-afrikai expedíciójához használt utazóláda milyen anyagból készült?
5.) Ki gyűjtötte a 4. teremben látható orángutánt? A legközelebbi vitrin segít!
6.) Az iszlám világ kutatója volt, koránját és teszpákját is múzeumunk őrzi. Ki volt ő? A XX. századi utazók termében választ talál rá!
7.) Mikor gyűjtötte Kittenberger Kálmán a Vadászutazók folyosóján látható afrikai elefántagyart?

A  szervezők azt kérik, hogy a válaszokat legkésőbb május 17. éjfélig küldjék el az info@foldrajzimuzeum.hu email címre.
A válaszadók között a múzeum kiadványait tartalmazó csomagot, a Piatnik Kft. jóvoltából pedig 3 db Geopuzzle-t, 1 db Afrika csillaga társasjátékot és 1 db Állatok a fedélzeten társasjátékot sorsolnak majd ki.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email