22_03_29_erdmost_nincskep

Vigyázzunk egymásra!

22_03_29_erdmost_nincskep

Vigyázzunk egymásra!

A kerékpárosok a forgalomban három őket veszélyeztető jelenséget említettek: előzéskor tartott kis oldaltávolság, párhuzamos haladáskor a kanyarodó autók kerékpáros elé fordulása, valamint az elsőbbség meg nem adása. Az autósok a kerékpárosok rossz észlelhetőségét említették a legfőbb gondnnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Magyar Rendőrség Facebook bejegyzése szerint sem az autósok, sem a kerékpárosok nem szeretnének balesetet szenvedni, de egy balszerencsés, autó-kerékpáros ütközés esetén rendszerint a kerékpáros sérül. Igaz, ettől még az autósnak is életreszólóan rossz esemény a baleset.

A kerékpárosok a forgalomban három legfőbb, őket veszélyeztető jelenséget említettek, közel azonos súllyal: a kerékpáros előzésekor tartott kis oldaltávolságot, párhuzamos haladáskor a kanyarodó autók kerékpáros elé fordulását, valamint az elsőbbség meg nem adását.

Az autósok a kerékpárosok rossz észlelhetőségét említették a legfőbb gondnak, valamint a váratlan, jelzés nélküli irányváltást, továbbá, hogy a gyalogos átkelőhelyeken a kerékpárosok lendületből áthajtanak.

Mindezt a Groupama biztosító közvélemény kutatásából derült ki, amit online módon 1000 fő bevonásával 18-65 évesek között végeztek.

Érdemes elolvasni  a témá kapcsán ezt a cikket.

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email