22_03_29_erdmost_nincskep

Vigyázzon! Ne dőljön be a trükkös csalóknak!

22_03_29_erdmost_nincskep

Vigyázzon! Ne dőljön be a trükkös csalóknak!

Az elmúlt időszakban számos történetet hallhattunk arról, hogy csalók valamely közszolgáltató munkatársának, vagy rokonunknak kiadva magukat csalnak ki pénzt a lakosokból. A módszerre ismét felhívja a figyelmet az Érdi Rendőrkapitányság, amely megelőzési tanácsokkal is szolgál.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Négy, forgalmas helyszínen, két érdi és egy-egy százhalombattai, illetve diósdi bevásárlóközpontnál oszt szórólapokat az Érdi Rendőrkapitányság, hogy felhívja a figyelmet a trükkös csalókra.

A bűnözők az esetek többségében telefonon keresik fel áldozataikat, de az elmúlt időszakban gyakori lett, hogy különféle szolgáltatók munkatársainak vagy hivatalos személynek adják ki magukat és hihető magyarázatokkal csalnak ki pénzt, értéket a lakosoktól.

A rendőrség felhívja a figyelmet rá, ha a szolgáltató munkatársának adják ki magukat, kérjük el fényképes igazolványukat, hiszen a gáz- és vízóraleolvasó és a kéményseprő is rendelkezik ilyennel. Ha családtagra hivatkozva keresnek meg, azonnal vegyük fel a kapcsolatot az érintett hozzátartozóval és ellenőrizzük a valóságtartalmát!

Ne bízzunk meg a váratlanul telefonon vagy személyesen jelentkező idegenekben! Soha ne adjunk át pénzt vagy más értéket idegenek számára!

Bűncselekmény gyanúja esetén pedig hívjuk a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es segélyhívó számokon!

Utóbbi egyrészt saját érdekünk mellett a közösségre nézve is fontos, hiszen ha jelentjük az esetet, azzal együtt a bűnözők jelenlététéről is információval szolgálhatunk, így mások sem válnak áldozattá!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email