22_03_29_erdmost_nincskep

Vár a Nyitnikék!

22_03_29_erdmost_nincskep

Vár a Nyitnikék!

Százharminchat kiállító, kulturális és sportprogramok, bemutatók, szakmai konferenciák, koncertek, finomságok, gyermekprogramok – ez a Nyitnikék Kiállítás és Vásár, ami hatodik alkalommal nyitotta meg a kapuit az Érd Arénában. Szombaton és vasárnap délelőtt tíztől délután hat óráig várják az érdeklődőket, a belépés idén is ingyenes.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara (PMKIK) hatodik alkalommal rendezi meg a Nyitnikék Kiállítás és Vásárt, Érd önkormányzatának támogatásával. A péntek délutáni ünnepélyes megnyitón dr. Aradszi András országgyűlési képviselő köszöntötte az érdieket. Mint kiemelte: a Nyitnikéken évről évre színvonalasabb, szerteágazóbb, és egyre inkább fogyasztóbarát a kiállított termékek köre. Ez is mutatja, hogy a magyar kis- és középvállalkozások – amelyek a legbiztosabb bázisai a magyar gazdaságnak, hiszen ők foglalkoztatják a legtöbb munkavállalót – egyre jobb minőségű szolgáltatásokkal, termékekkel jelennek meg Érden.
– Ami a jövőt illeti, egy fejlődő, prosperáló országban tudnak majd a kis- és középvállalkozások dolgozni, növekedni fog a fogyasztás. Ennek az alapja nem az eladósodottság lesz, hanem a magyar emberek, vállalkozók teljesítménye – hangsúlyozta Aradszki András.

T. Mészáros András polgármester a megnyitón arról beszélt, hogy szeretnék, ha az érdi és környékbeli vállalkozók egyre több emberhez tudnák elvinni termékeiket, szolgáltatásaikat, és hogy a Modern Városok Program fejlesztései segítségével minél több ember dolgozhasson Érden, ne kelljen ingáznia mintegy harmincezer munkavállalónak. Ha sikerül létrehozni a gazdaságfejlesztési övezetet, mindazok, akik Érden szolgáltatnak, jóval több vevőre számíthatnak, hiszen nem a főváros szívja majd el a vásárlói keresletet, hanem az emberek itt helyben tudják majd beszerezni a szükséges dolgokat – mondta T. Mészáros András, hangsúlyozva: a Nyitnikék nagyon jó lehetőség arra, hogy a  helyi termelők megmutassák, milyen jó színvonalú termékeik, szolgáltatásaik vannak.

Dr. Vereczkey Zoltán, a PMKIK elnöke a kamara és a város erős és gyümölcsöző együttműködéséről beszélt, és kiemelte: Érd csodálatos fejlődésen megy keresztül.  

Tekintse meg képgalériánkat:

Dr. Kupocsokné Polyák Ágnest, a vásár főszervezőjét arról kérdeztük, kinek érdemes kilátogatnia a Nyitnikére a következő három napban.
– Mindenkinek! A családoknak azért, mert a gyerekek sok szórakozási lehetőséget találnak. „Körbe-görbe” pecsételős játékunk keretében megismerkedhetnek kiállítóinkkal, és aki minden pecsétet összegyűjtött, az ajándékcsomagot kap. A fiatalok is találnak megfelelő szórakozást. Azoknak is érdemes kijönniük, akik valami finomságot keresnek, vagy épp minőségi ruhákat vásárolnának, esetleg építkeznek, illetve szeretnének megismerkedni a környék szolgáltatóival. Az idősebbekre is gondoltunk a program összeállításánál: őket operettel, kényelmes padokkal, székekkel várjuk. Nagy örömmel fogadjuk azokat is, akik szeretnének valamilyen ajándékkal hazamenni: naponta többször értékes nyereményeket sorsolunk ki azok között, akik ingyenes szelvényünket kitöltik– mondta tudósítónknak Polyák Ágnes, hozzátéve: a kiállítás és vásár egyben remek alkalom arra is, hogy az Érden és környékén élők összefussanak egymással, jókat egyenek-igyanak, beszélgessenek.

Az első nap sztárvendége Szandi volt, aki nagyon jó hangulatú koncerttel varázsolta el a közönséget, ezt zenés-táncos bemutató követte.

A vásárlók a színes kínálat, a kézműves különlegességek, a jó programok miatt szeretik a Nyitnikéket. Megkérdeztük a kiállítókat is, ők miért jönnek szívesen:

Webshopot üzemeltetek, zömmel kézműves termékeket árulok. Harmadik alkalommal vagyok a Nyitnikéken. Nagyon jó lehetőség ez arra, hogy megismerjenek az emberek, és nagy könnyebbség, hogy nem kellett fizetni a stand bérléséért. Volt, aki a honlapomról értesült arról, hogy ezen a hétvégén a vásáron leszek, és már péntek délután eljött, hogy megnézze a kínálatot. Ennek nagyon örülök.  (Ágnes, Perkáta)

Másodjára vagyok a Nyitnikéken. Többek közt saját készítésű almalekvárokat, különleges eceteket hoztam magammal. Jó kapcsolatban vagyok az Iparkamarával – termékeimmel díjat is nyertem –, így értesültem erről a lehetőségről. Úgy tapasztalom, a jó minőségű kézműves élelmiszerekre egyre inkább nő a kereslet. (Csúzi Szabolcs, Monor)

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email