22_03_29_erdmost_nincskep

Úszás: Milák 20 perc alatt szerzett két érmet

22_03_29_erdmost_nincskep

Úszás: Milák 20 perc alatt szerzett két érmet

Egy arany- és egy ezüstéremmel kezdte a Duna Arénában rendezett felnőtt úszó országos bajnokság 3. napjának délelőtti döntőit Milák Kristóf, aki előbb 400 gyorson diadalmaskodott, majd nem sokkal később 50 pillén ezüstérmes lett. Az érdiektől Ángyán Máté a 200 vegyes B-döntőjében 5. lett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár csak nyolcadik idővel jutott be a 400 méter gyors döntőjébe, de a surranópályán is remekelt Milák Kristóf, a Budapesti Honvéd SE jelenlegi, az Érdi Úszó Sport Kft. korábbi klasszisa. A 21 éves úszófenomén már rögtön az első hosszon tetemes előnybe került, amelyet a folytatásban tovább növelt, végül 3:48.92-es idejével közel másfél másodperccel előzte meg a második helyen végző Zombori Gábort.

Az aranyérem megszerzése után alig tíz percet pihenhetett, hiszen 50 méter pillangón is döntőzött. Ide a győri Szabó Szebasztián mögött második hellyel jutott be, de a Rába-partiak szerb-magyar sportolóját nem tudta megelőzni és ezüstérmes lett. 0:23,50-es idejével mindössze két századra maradt el egyéni rekordjától.

„A két szám között szerintem többet gyalogoltam a levezetés és a rajthoz felállás miatt, mint amennyit úsztam aztán ötven pillangón… – kezdte a Magyar Úszó Szövetségnek adott nyilatkozatát Milák Kristóf. – Azt nem bántam, hogy a nyolcason voltam négyszázon, és nem középen a dzsumbujban, viszont csak a táv első felén sikerült azt megvalósítani, amit terveztem, a másodikon kevésbé. Kell valami külföldi behatás, mert itthon már kevésbé tudnak megszorítani, holott erre nagy szükség lenne, ha 3:44-45-ig el akarok jutni, mert ilyen gyenge 3:48-akkal semmire sem megyek egy olimpián vagy világbajnokságon” – tette hozzá.

200 méter vegyesen a szintén korábbi érdi, a Vasas SC-t erősítő Sós Dániel bronzérmesként végzett.

Ugyanebben a számban az Érdi Vízisport Kft. 2005-ös, azaz még serdülőkorú tehetsége, Ángyán Máté a B-döntőben állt rajtkőre, ahol végül 2:10,94 perces idővel ötödikként, azaz összesítésben 13. helyen végzett.

Magó Gábor vezetőedző előzetes várakozásairól ide kattintva olvashat!

Az úszó országos bajnokság előzetes rajtlistája ide kattintva érhető el, míg a részletes program az ide kattintva elérhető programfüzetben található.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email