bitalapkoletetelmtiszigetvaryzsolt_220119

Új technikum indul ősszel Biatorbágyon

bitalapkoletetelmtiszigetvaryzsolt_220119

Új technikum indul ősszel Biatorbágyon

Január 19-én elhelyezték a szeptemberben induló, Magyarországon modellértékűnek számító Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium (BIT) alapkövét. A jövő tanévben induló osztályokba február közepéig jelentkezhetnek a diákok.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A BIT a jövőben 500 diák számára kínál piacképes szaktudást. A következő tanévben induló két osztály közül az egyik pénzügy-számvitel technikumi, a másik gimnáziumi osztály lesz. Ezekbe a felvételi eljárás keretében február 15-ig lehet jelentkezni. (A 2023-24 tanévtől kezdődően további technikumi osztályok is indulnak logisztikai és informatikai területeken.) Az iskolát az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány működteti majd.

A teljes kivitelezés 2022 végén fejeződik be, de a fenntartó fontosnak tartja, hogy az első osztályok már 2022 szeptemberében elindulhassanak. A tanév első félévében a frissen felújításra kerülő bicskei Vajda János Technikum épülete fog otthont adni az iskolának. 

A 11 ezer négyzetméteres új középiskola 15 milliárd forintból épül zöldmezős beruházás során. Az intézmény Magyarországon modellértékűnek számít, előkészítése Magyarország Kormányával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal és a dán Velux Alapítványokkal együttműködésben valósult meg. 

Az építési munkálatok októberben kezdődtek meg, ezért a fejlesztéshez kapcsolódó alapkőletételre 2022 január 19-én ünnepélyes keretek között kerülhetett sor. Az eseményen részt vett dr. Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár, Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár, Tarjáni István polgármester és Frész Attila, az épülő Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium igazgatója.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email