22_03_29_erdmost_nincskep

Új oltási időpontok az érdi szakrendelőben

22_03_29_erdmost_nincskep

Új oltási időpontok az érdi szakrendelőben

A december 4-i oltás tapasztalatai után a december 12-i és 18-i napokra újabb 120-120 oltási időpontot ad ki a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bárány Zsolt főigazgató az intézmény közösségi oldalán számolt be a december 4-i oltási nap tapasztalatairól.

Mint írja, rossz tapasztalat, hogy a lefoglalt időpontok tíz százaléka, több mint húsz ember nem jött el az általa foglalt időpontra és le sem mondta azt.

Ellenben kiemelte, aki eljött, az fegyelmezetten érkezett és együttműködött az oltási csapattal. A tapasztalatokat feldolgozva pedig az a döntés született, hogy

mind a december 12-i, mind a december 12-i oltási napra eddig kiadott és már betelt 240-240 időpont felett

további 120-120 időpontot nyitnak meg.

Ezek az időpontok a tervek szerint még december 6-án megjelennek a központi időpontfoglalási rendszerben.

A főigazgató azzal a kéréssel fordult az oltakozni vágyókhoz, hogy

az oltásra kitöltve vigyék magukkal a „Hozzájáruló nyilatkozat”-ot,

hiszen a december 4-i tapasztalatok alapján csak minden negyedik lakos hozta azt magával, de ha ezt a számot növelni tudnák, akkor az oltási folyamatot is gyorsítanák.

Bárány Zsolt kérte, hogy ne érkezzen senki egy órával korábban – elegendő tíz perccel korábbi bejelentkezés is. Az oltakozóknál legyen tajkártya és személyi, valamint a korábbi oltások igazoló dokumentuma, és jó, ha a hozzájáruló nyilatkozatot kitöltve magukkal hozzák (különösen akkor számít ez, ha valaki rendszeresen több gyógyszert szed – ezeket ugyanis fel kell sorolni a dokumentumon, és fontos, hogy semmi ne maradjon ki ).

A rendelőben csak Pfizerrel oltanak és csak a harmadik oltást adják be. Bárány Zsolt megjegyezte: az országos statisztikák azt mutatják, hogy harmadik oltásként 88 százalékban ezt az oltóanyagot használják, így nem valószínű, hogy valaki ne kérné ezt a vakcinát. Természetesen oltás előtt mindenki tájékozódhat a háziorvosánál.

Ha valaki bejelentkezett, de nem tud elmenni a foglalt időpontra, azt kérik, hogy feltétlenül mondja le. Ezt akár 24 órával előtte is megteheti, vagy a központi telefonszámon, vagy a titkarsag@erdirendelo.hu e-mailcímen, név, tajszám, időpont megjelölésével, így mások igénybe vehetik a megürült helyet. Lemondás esetén a lakosnak kell új időpontot foglalnia, de mivel az érdi helyek elfogytak, szinte bizonyos, hogy decemberben Érden az illető már nem fog harmadik oltást kapni.

Várhatóan az akciónak lesz folytatása januárban – ezzel kapcsolatban az intézmény a közösségi oldalán ad majd tájékoztatást.

Fontos linkek
Regisztráció:
https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra
Időpontfoglalás: https://www.eeszt.gov.hu/…/covid-oltas-idopontfoglalas
Hozzájáruló nyilatkozat: https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/hozzajarulo_nyilatkozat_3._oltashoz.pdf

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email