22_03_29_erdmost_nincskep

Túl a matek érettségin

22_03_29_erdmost_nincskep

Túl a matek érettségin

A VMG-s diákok szerint nem volt túl nehéz a középszintű matek érettségi, úgy vélik, aki készült rá, az meg tudta oldani a példákat. Szilasné Mészáros Judit intézményvezető szerint kicsit szokatlan volt a feladatok szerkesztése, és elég erős volt a feladatsor.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A középszintű érettségin két feladatlapot kaptak a vizsgázók. Az elsőn egyebek mellett számtani sorozatok, halmazok, valószínűség- és százalékszámítás, négyszögek és hatványozás szerepelt, a második rész feladatai között pedig volt síkgeometria és logaritmusos egyenlet is.

Szilasné Mészáros Judit, a VMG igazgatója úgy fogalmazott: kicsit szokatlan volt a feladatok szerkesztése.

– Az első részben mindig olyan feladatokat kapnak a tanulók, amelyek alapdefiníciókat kérnek számon, és kevesebb gondolkodást igényelnek. Idén a feladatok között már az első ötben is nehezebbek voltak – jegyezte meg az intézményvezető. – Úgy láhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, elég erős feladatsor volt, de reménykedem benne, hogy az online felkészítés és a digitális tanítás ellenére sikerrel veszik ezt a lépcsőfokot is a tanulók – fűzte hozzá. Mint mondta, a tanárok mindent megtettek azért, hogy az érettségi jól sikerüljön a végzősöknek.

Az Érdi Televíziónak nyilatkozó diákok nem érezték túl nehéznek a feladatokat, úgy érezték, eleget gyakoroltak rá. „Kellett gondolkodni, de aki felkészült rá, az meg tudta válaszolni” – fogalmazott egyikük.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email