22_03_29_erdmost_nincskep

Tudatosság, elfogadás, elismerés, képviselet 

22_03_29_erdmost_nincskep

Tudatosság, elfogadás, elismerés, képviselet 

Az Év közösségi kezdeményezése díjra jelölték a Szikra Tehetséggondozó Egyesületet, "a közösség fejlesztése érdekében végzett példaértékű önkéntes tevékenységükért". Zádori Henriettával, az egyesület alapító elnökével beszélgettünk a jelölés kapcsán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mi történt veletek a tábor óta? 

Nagyon sok minden történt velünk azóta. Szeptembertől újra kezdtük a fejlesztéseket és a szülő-tréningeket. Azóta sikerült felkerülnünk az Edison 100-as listára, Magyarország 100 leginnovatívabb és jövőbarátabb szervezetei közé.

Hogyan indult az idei tanév? 

Jelenleg 4 gyógypedagógussal dolgozunk és 74 autista gyermeknek biztosítunk hetente fejlesztést.Szervezését többek között Petrovics Kornél intézi,nélküle elvesznék a sok adatban és teendőben.Nagy szomorúság,hogy ezek a gyerekek sajnos nem kapják meg az oktatási intézmènyükben a kötelezően előírt fejlesztéseket.

Milyen az együttműködés a Tetőtől talpig Alapítvánnyal? 

Fantasztikus,gyerekek nagyon szeretik a szakemberüket és egyre több családot érünk el velük. Nagyon örülünk az együttműködésnek.

Vannak-e új fejlesztések,foglalkozások?

Jelenleg van kutyával asszisztált foglalkozás,jóga autista gyerekeknek,szociális-és kommunikációs fejlesztés 3 korcsoportnak és autizmus specifikus fejlesztés,tehetséggondozás 3 korcsoportnak.
A Szent Vitus Alapítványnak köszönhetően egy régi álmunk valósult meg,ami a Barát-klub autista tiniknek.A Barát-klubbot is gyógypedagógus és gyógypedagógiai asszisztens vezényli,viszont ingyenes és fantasztikus.
A Szent Vitus Alapítványnak köszönhetően nemsokára elindul a sakk oktatás és tervben van az E-sport.Ezek is ingyenesen elérhetők lesznek.
Az Athlészisz Alapítványnak és az Érdi Kyokushin karate egyesületnek köszönhetően ingyenes karatéra jàrhatnak az autista gyerekek.
A héten kezdődik a csoportos HRG úszásunk.

Szülőknek korábban is szerveztetek beszélgetéseket,előadásokat szakemberekkel. Most pszichológushoz is mehetnek nektek köszönhetően. 

A szülők és a családok ugyanolyan fontosak számunkra,mint a fejlesztések és komplexen próbáljuk kezelni.Jelenleg is zajlik egy 4 alkalmas szülő-tréning.Folytatjuk az Autizmus-2020 eseménysorozatunkat és tudásbővítésünket,amit szülők és pedagógusok is ingyenesen igénybe vehetik.
Tervünk az “Autista a tesóm!” Program.Művészetterápia az autista gyermekek testvéreinek,hiszen róluk sem szeretnénk megfeledkezni.
És az érdi Szociális Gondozótól kértünk pszichológusi segítséget.Elérhető lesz a csoportos terápia és az egyéni segítség is.

Mi lesz végül a tehetség konferenciával, amit a koronavírus miatt már egyszer el kellett halasztanotok? 

Az Európai Tehetség konferencia 2020-XXI.század tehetséggondozása eseményünk decemberben online lesz megrendezve a nagyszámú jelentkezés és a vírushelyzet miatt.

Jelölték a Szikrát az Év közösségi kezdeményezése 2020 díjra. Meddig,hogyan,hol lehet szavazni? 

November 4.-ig lehet ránk szavazni itt. Illetve a weboldalunkra és a Facebook-oldalunkra is feltettük, hogyan és hol lehet szavazni.

Miért lenne fontos számotokra a díj? 

Számunkra ez az egyik legnagyobb elismerés.A Szikra tábor,mint esemény lett jelölve,amit Érdnek köszönhetünk.A rengeteg helyi civilnek és vállalkozónak. Visszaadta a hitünket,hogy igenis van helyünk nekünk is a társadalomban.Egy város mozdult meg a gyermekeinkért és ezt koronázná meg a díj.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email