22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: nehéz sorsolással egy érem jött össze

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: nehéz sorsolással egy érem jött össze

Az Érdi VSE öt versenyzője indult az U13-as és U17-es korosztály tollaslabda országos bajnokságán, Pécsen, ahol egyéniben ezúttal elmaradt az éremszerzés, de fiú párosban Kis-Kasza Miklós révén egy ezüstéremmel zárták az ob-t az érdiek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A fiatalabb korosztályban, az U13-asoknál Kis-Kasza Arabella és Zsarnai Milán indult az ob-n. Előbbi Boros Maja legyőzése után Pápai Lucától vereséget szenvedve csoportmásodikként nem jutott a főtáblára, míg utóbbi az Erdős Zsombortól elveszített meccse után búcsúzott a csoportkörben.

A nagyobbaknál a korosztálynál fiatalabb Zsarnai Marcellnek nem kedvezett a sorsolás, hiszen a főtáblát a harmadik helyen kiemelt OSC-s Kollár Tamás ellen kezdte, akinek megnehezítette a dolgát, de végül kétszettes vereséget szenvedve egy meccs után, a 32 között kiesett az ob-ról.

Ellenben Schvirján Zsófiának négy meccs is jutott, a szintén U15-ös korú versenyző egyéniben három szettben győzte le Szemmelróth Szófiát, de szintén nehéz sorsolása miatt az első kiemelt és későbbi végső győztes Vetor Nikoltól kikapott a negyeddöntőben. Párosban Simon Alízzal szerepeltek, ahol ugyancsak egy háromszettes siker után kaptak ki a második kiemelt Kustán Kata–Szalai Kíra Leila kettőstől.

A legnagyobb elvárása Kis-Kasza Miklóssal szemben volt az érdi szakvezetésnek. A ténylegesen U17-es korú versenyző ennek megfelelően is kezdett, hiszen ötödik kiemeltként két sima győzelmet aratott, de a második kiemelt Kígyós Keánnal már nem bírt. Vegyes párosban oldalán Nagy Eszterrel egy győzelem után drámai kétszettes meccset játszottak fiú párostársa, Ágai Zsombor és Torba Katica ellen. A 27 perces meccsen nüánszok döntöttek Ágaiék javára (24:22, 24:22). Ellenben a fiú párosoknál már aranyeséllyel indult el a Kis-Kasza–Ágai duó, amely első kiemeltként mindössze tizenkét perc alatt nyerte meg első meccsét, az elődöntőben Kollár Tamás és Mesterházy Milán párosa ellen 24 perc alatt nyertek két szettben és jutottak fináléba. Ott aztán a negyedik kiemelt Kígyós Keán–Tóth Kristóf kettős ellen szoros mérkőzésen szenvedtek 21:16, 22:20-as vereséget, így ezüstéremmel zárták az országos bajnokságot.

Eredmények, U13-as és U17-es tollaslabda országos bajnokság, Pécs
U13

Kis-Kasza Arabella–Boros Maja 2:0 (-9, -10)
Pápai Luca–Kis-Kasza Arabella 2:0 (-13, -17)
Erdős Zsombor–Zsarnai Milán 2:0 (-11, -13)

U17
Kollár Tamás (3)–Zsarnai Marcell 2:0 (-19, -13)
Schvirján Zsófia–Szemmelróth Szófia 2:1 (-10, 12, -13)
Vetor Nikol (1)–Schvirján Zsófia 2:0 (-12, -8)
Kis-Kasza Miklós (5)–Gál Marcell 2:0 (-6, -8)
Kis-Kasza Miklós–Koncz-Gergátz Huba 2:0 (-10, -11)
Kígyós Keán (2)–Kis-Kasza Miklós 2:0 (-6, -13)

vegyespáros
Kis-Kasza Miklós, Nagy Eszter (5)–Tóth Barnabás, Szemmelróth Szófia 2:0 (-22, -8)
Ágai Zsombor, Torba Katica–Kis-Kasza Miklós, Nagy Eszter 2:0 (-22, -22)

lány páros
Schvirján Zsófia, Simon Alíz–Kovács Hanna, Szemmelróth Szófia 2:1 (13, -13, -15)
Kustán Kata, Szalai Kíra Leila (2)–Schvirján Zsófia, Simon Alíz 2:0 (-10, -10)

fiú páros
Kis-Kasza Miklós, Ágai Zsombor (1)–Nagy Sámuel, Tóth Barnabás 2:0 (-10, -12)
Kis-Kasza Miklós, Ágai Zsombor–Kollár Tamás, Mesterházy Milán 2:0 (-17, -13)
Kígyós Keán, Tóth Kristóf–Kis-Kasza Miklós, Ágai Zsombor 2:0 (-16, -20)

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő
Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email